Pri návšteve reštaurácie sa však nikto z nás nechce cítiť ako u zubára, preto prinášame niekoľko tipov ako na to.
Pravidelné pitie zeleného čaju stimuluje nervový systém, priaznivo pôsobí na krvný obeh, navodzuje harmóniu, pohodu a znižuje únavu.
Všetko, čo zvýrazní chuť pokrmu, alebo nejakým spôsobom ju modifikuje, súhrnne označujeme ako príchute.
Pod jednoduchým názvom – príchute sa skrývajú zaujímavé záležitosti ako sú rozmanité octy a horčice doplnené na druhej, sladšej strane, kečupmi.
Prvotný produkt destilácie nazval jeho objaviteľ pán de Villeneuve ako eau-de-vie – elixír večného života, nápoj proti zlej nálade či iným druhom trudnomyseľnosti.
Hoci na Slovensku aj v zahraničí radi ochutnáme špeciality miestnej kuchyne, každý z nás si isto pribalí na cestu zopár sterilizovaných výrobkov, čiže ľudovo "konzerv".
"Zjednodušene sa dá povedať: aký nápoj sa v jednotlivých oblastiach pije, také jedlá sa tam varia...
Každý národ má svoje špecifiká. Preto femme pre vás pripravila niekoľko národných alkoholických nápojov aj s ponukou receptov na miešané "drinky".
Grilovanie je veľmi starý, veľmi jednoduchý a veľmi zdravý spôsob prípravy jedla. Okrem toho ponúka ešte čosi - romantiku.
Kus kvalitného syra, chrumkavý chlieb a pohár vína - to je symbol dokonalej harmónie, jednoduchosti a gurmánskeho zážitku.
V období staroveku sa hľadelo na med ako na zázrak; a ešte i dnes, napriek dlhodobým vedeckým výskumom, zostáva veľkou záhadou.
Kvalitný olivový olej - olej z prvého lisovania, takzvaný panenský. Menej známe oleje, ako sú napr. makový, mandľový, makadamový, majú nielen zaujímavú chuť...
Jeho názov je odvodený od jeho spôsobu sušenia na slame a ide o veľmi kvalitné sladké víno z neskorého zberu, ktoré je vhodným tipom aj pre darček.
Pojem čaj o piatej snáď v každom vyvolá predstavu, ako sa postaršie anglické dámy na konci 19. storočia stretávajú v nóbl salóniku, kde z porcelánových šálok popíjajú čaj.
Ten, kto má v obľube syry určite potvrdí, že talianske syry patria k tým chutnejším a kvalitnejším, treba tiež podotknúť, že tridsať druhov z tých najznámejších vlastní ochrannú známku.
Vôňa a chuťové účinky korenia dokážu premeniť aj celkom jednoduchý pokrm na pozoruhodný gurmánsky zážitok. Stačí dodržiavať zásadu: všetko s mierou...
Tí, ktorí spoznali a vyskúšali výhody tlakového hrnca tzv."papiňáka", sa ho už nechcú vzdať a bez jeho pomoci si hádam varenie ani nedokážu predstaviť...
Mnohé vynálezy bývajú dielom náhody, a tak to bolo aj so šumivým vínom, nazývaným tiež sekt, šampanské prípadne elixír lásky...