Pod jednoduchým názvom – príchute sa skrývajú zaujímavé záležitosti ako sú rozmanité octy a horčice doplnené na druhej, sladšej strane, kečupmi.
Hoci na Slovensku aj v zahraničí radi ochutnáme špeciality miestnej kuchyne, každý z nás si isto pribalí na cestu zopár sterilizovaných výrobkov, čiže ľudovo "konzerv".
"Zjednodušene sa dá povedať: aký nápoj sa v jednotlivých oblastiach pije, také jedlá sa tam varia...
Grilovanie je veľmi starý, veľmi jednoduchý a veľmi zdravý spôsob prípravy jedla. Okrem toho ponúka ešte čosi - romantiku.
Kus kvalitného syra, chrumkavý chlieb a pohár vína - to je symbol dokonalej harmónie, jednoduchosti a gurmánskeho zážitku.
V období staroveku sa hľadelo na med ako na zázrak; a ešte i dnes, napriek dlhodobým vedeckým výskumom, zostáva veľkou záhadou.
Jeho názov je odvodený od jeho spôsobu sušenia na slame a ide o veľmi kvalitné sladké víno z neskorého zberu, ktoré je vhodným tipom aj pre darček.
To, ako správne degustovať víno, každý z nás aspoň teoreticky ovláda, ale dobrej degustácii musí predchádzať aj správne podávanie tohto moku.
Pojem čaj o piatej snáď v každom vyvolá predstavu, ako sa postaršie anglické dámy na konci 19. storočia stretávajú v nóbl salóniku, kde z porcelánových šálok popíjajú čaj.
Ten, kto má v obľube syry určite potvrdí, že talianske syry patria k tým chutnejším a kvalitnejším, treba tiež podotknúť, že tridsať druhov z tých najznámejších vlastní ochrannú známku.
Tí, ktorí spoznali a vyskúšali výhody tlakového hrnca tzv."papiňáka", sa ho už nechcú vzdať a bez jeho pomoci si hádam varenie ani nedokážu predstaviť...
Predlžovanie trvanlivosti potravín pomocou chladu je už dnes samozrejmosťou, každá potravina sa však musí skladovať inak.
...vás môžu poriadne potrápiť, pokiaľ nemáte v malíčku miery a váhy... A tu je malá veľká pomoc pri prekladaní lákavých receptov z angličtiny...