Leto je časom slnka, oddychu a dlhých horúcich dní, keď hľadáme relax v tieni s chutným nápojom v ruke. Letné mesiace nás však lákajú aj k experimentovaniu s nezvyčajnými chuťami. Čo môže byť lepšie ako spojeni...
Vône z grilu sa už nesú éterom nejeden piatok. Sezóna začala. Z dvorov sa ozýva hudba i smiech a noci sú stále mladšie. Šéfovia či šéfky grilu to majú, v rámci večera, najťažšie. Dostal...
 Vďaka údajom Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) vieme, že na Slovensku máme 1,4 milióna otcov. Úplne prvé uvažovanie o oslave dôležitosti odvážnych, obetavých a milujúcich mužov poch...
Najlepšia bryndza začína mať práve teraz svoju sezónu. Letná bryndza má jemnú chuť, na rozdiel od zimnej bryndze nie je taká ostrá, pretože sa vyrába z čerstvo nadojeného mlieka, keď sú ovce a kravy na paši.
Putovanie za kávovými plantážami priniesli zaujímavé zážitky a stretnutia s miestnymi ľuďmi. káva nie je len surovinou pre prípravu lahodných nápojov, ale tiež cennou prísadou do rôznych jedál. nech sa páči&nbs...
Vyhľadávaný nápoj, na ktorom si pochutnávajú milióny ľudí na celom svete – káva, má v našich srdciach osobitné miesto. Oplýva bohatou a fascinujúcou históriou od svojho etiópskeho pôvodu až po vskutku...
Vyvážená a kvalitná strava predsa dôležitým kľúčom pri budovaní imunity, energie a  kondície. Vďaka zdravým receptom z kuchyne Lidla bude nový začiatok ešte o niečo jednoduchší.
Podstatou indického kulinárskeho umenia je miešanie korenín, ktoré vedia robiť tzv. masálči - miešači korenia, preto sa zmes korenín volá masálá. V indickej kuchyni existujú stovky masál, ktoré si jed...
Šaláty síce na dlhú dobu nezasýtia, ale tiež organizmus nezaťažia a dodajú mu vitamíny a vlákninu. Navyše, ich príprava je rýchla a ľahká. Šalátové jedlá vždy predstavujú príjemné oživenie jedálneho lístka...
Pôvod slova nájdeme v arabskom jazyku a znamená cícer. Klasický hummus (jedlo),  poznáme ako nátierku, ktorá obsahuje okrem cíceru aj sezam, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a cesnak. Považuje sa za...
Počas zimného obdobia máme kratšie a chladnejšie dni, ktoré sa odrážajú aj na našej celkovej kondícii. V nižšie položených oblastiach už ani nesneží, len prší, čo nás nemotivuje byť od rána aktívnymi.  Ak...
Korunovačná tradícia hlavného mesta v tomto roku znovu ožije počas Bratislavských korunovačných dní 2024 v termíne 16.- 18. augusta. Súčasťou pripomenutia historických udalostí z čias Prešporku budú aj nov...
Poznáte Ajvar Podravka? Ak máte radi stredomorskú kuchyňu, chorvátsky Ajvar je vám určite dobre známy. Táto zeleninová príloha, ktorú vegáni a vegetariáni nazývajú „kaviárom“, je pripravovaná z paprík...
Ryby sú vynikajúcimi hostiteľmi - jedlo pripravujú s jemnocitom a láskou, ich prostredie je plné harmónie, krásy a pohody... Pokiaľ budete pripravovať pokrm pre Ryby, vsaďte na jedlá jemnej chuti....
Vychutnajte si rozmanitosť teplých nápojov, ktoré vás príjemne zahrejú v nepriaznivých mrazivých dňoch. Ich pôvod siaha až ďaleko do histórie a viažu sa k nim rôzne zaujímavé príbehy. K chutnému nápoj...
enikel je stará plodina, ktorú pestovali už starí Rimania a jeho obľúbenosť pretrváva do dnešných dní v celej Európe. Semená vo forme korenia sa pridávajú do omáčok,k pečeným rybám, do nakladacích zmesí k uhork...
Zatvorte oči a zhlboka sa nadýchnite. Predstavte si malebné mestečko v Ázii, obklopené zeleňou a žblnkajúcimi potôčikmi. Spev vtákov vám obopína boky a snaží sa ich roztancovať, zatiaľ čo bo...
Nech zdvihne ruku ten, kto nemá rád palacinky. Isto iste sa medzi nami nájde zopár jedincov. Táto sladká dobrôtka má však slušnú základňu svojich verných fanúšikov naprieč krajinami. Napríklad v Angli...