V premenlivých jarných dňoch si jemný likér Cordial môžete vychutnať nielen čistý, ale tiež ako teplý nápoj, tzv. Cordial čaj a ľadový Cordial počas teplejších dní!
...čiže liehový nápoj vyrobený destiláciou vína, bol pomenovaný podľa francúzskeho mesta Cognac. Kedy a prečo prišlo k prvej destilácii vína, nikto presne nevie.
Aké víno servírovať k rybám sladkovodným, morským, vareným, pečeným, grilovaným, vyprážaným? Aké víno servírovať k omáčkam? Čítajte...
...čiže liehový nápoj vyrobený destiláciou vína, bol pomenovaný podľa francúzskeho mesta Cognac. Kedy a prečo prišlo k prvej destilácii vína, nikto presne nevie.
Pojem kokteil sa používa v rôznych slovných obdobách. Či už je to v pôvodnom anglickom tvare cocktail (v preklade kohútí chvost) alebo v tvare koktail.
Flipy sú osviežujúce alkoholické nápoje, ktoré sa vždy pijú so slamkou. Femme vám pripravila niekoľko informácii a receptov, aby ste si ich mohli pripraviť.
Vôňa a chuťové účinky korenia dokážu premeniť aj celkom jednoduchý pokrm na pozoruhodný gurmánsky zážitok. Stačí dodržiavať zásadu: všetko s mierou...
...čiže liehový nápoj vyrobený destiláciou vína, bol pomenovaný podľa francúzskeho mesta Cognac. Kedy a prečo prišlo k prvej destilácii vína, nikto presne nevie.
Minulý rok bol z vinárskeho hľadiska naozaj vydarený - ponúka kvalitu, aká tu už dávno nebola... Ročník 2002 sa teda zaradil k špeciálnym ročníkom.
Zbavte sa zásob sladkých limonád a kofeínových nápojov a vytvorte si zásobu piva. Menší pohár piva denne podporuje zdravie.
...ako sú makový, mandľový, makadamový, vlašský, sezamový, hroznový, arašídový a ľanový, majú nielen zaujímavú chuť, ale aj výživnú hodnotu.
...jeho základ tvorí neutrálny alkohol (lieh), ktorý je dochucovaný rôznymi príjemnými ingredienciami a každý má svoj originálny recept a legendu.
Po príchode kolonizátorov do Ameriky nastal pomerne rýchlo problém s nedostatkom alkoholu, ktorý by mal nielen adekvátne účinky, ale ak prijateľnú chuť.
...bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes...
Pri návšteve reštaurácie sa však nikto z nás nechce cítiť ako u zubára, preto prinášame niekoľko tipov ako na to.
Pravidelné pitie zeleného čaju stimuluje nervový systém, priaznivo pôsobí na krvný obeh, navodzuje harmóniu, pohodu a znižuje únavu.
Všetko, čo zvýrazní chuť pokrmu, alebo nejakým spôsobom ju modifikuje, súhrnne označujeme ako príchute.
Pod jednoduchým názvom – príchute sa skrývajú zaujímavé záležitosti ako sú rozmanité octy a horčice doplnené na druhej, sladšej strane, kečupmi.