Už ste niekedy vyskúšali čabajkovú alebo tvarôžkovú zmrzlinu? A na aké bláznivé chute môžete u nás, ale aj vo svete naraziť? Máme pre vás prehľad tých najzaujímavejších zmrzlín a ako bonus prinášame recept na d...
Tradícia výroby aromatických vín a likérov je na Korzike dlhoročná, aj vďaka citrusom, figovníkom, vinnej réve a ovocia, ktoré sa na ostrove dopestujú. Ostrovania sa zaoberali maceráciou miestneho ovocia a...
Máme tu čas letných dovoleniek, preto sme pre vás pripravili niekoľko chutných upútaviek na miestne ostrovné špeciality. Korzika vás chytí za srdce svojou ostrovnou výnimočnosťou, krásnymi plážami, citrusovými...
Oddávna mali ľudia jediné účinné sladidlo a tým bol med. S rozšírením islamu, sa v 9. storočí, do Európy dostal trstinový cukor, ten ale zostal drahou vzácnosťou až do 17. storočia, keď sa v zámorí začala pesto...
Grécko je známe nielen svojimi krásnymi plážami a históriou, ale aj zdravou a chutnou kuchyňou, ktorá uspokojí ako milovníkov mäsa, tak vegetariánov. Grécke kulinárske umenie má štyri tisíc rokov starú históriu...
Grécko je známe nielen svojimi krásnymi plážami a históriou, zdravou a chutnou kuchyňou, ale aj kvalitným zlatým mokom. Dionýsos – patrón vína sa narodil podľa legendy v Grécku. V minulosti sa grécke...
Plytvanie potravinami je celosvetový problém, ktorý sa nevyhýba ani Slovensku. Podľa najnovších štatistík vyhodí priemerný Slovák ročne až 105 kg potravinového odpadu, čo u nás predstavuje celkovo 0,57 mil...
S preukazom ISIC, ITIC a EURO<26 majú kávu len za 1,19 eur a k tomu ďalšie zľavy. Káva z najlepších pestovateľských oblastí sveta a špičkové produkty spotrebného tovaru Tchibo sú pre...
Dnešná kuchyňa je miestom, kde sa stretávajú chuť a fantázia. A aj keď by sme občas chceli byť inovatívni televízni šéfkuchári, vždy máme po ruke svoje obľúbené pochúťky, na ktoré nedáme dopustiť. Med...
Vône z grilu sa už nesú éterom nejeden piatok. Sezóna začala. Z dvorov sa ozýva hudba i smiech a noci sú stále mladšie. Šéfovia či šéfky grilu to majú, v rámci večera, najťažšie. Dostal...
Počuli ste už o letnej bryndzi? Vedeli by ste ju rozoznať od tej klasickej? Prezradíme vám pár zaujímavosti o tejto lahodnej pochúťke z ovčieho mlieka. Môžeme použiť nielen k príprave slovenských halu...
Dať tradičnému netradičný šat je niekedy to pravé k tomu, aby ste si získali pozornosť a udržali ju. Presvedčte sa o tom, že vôňa luxusu vie zaviať do každej kuchyne. S kvalitou, čerstvosťou...
Základ gastronomického umenia v období Čínskeho cisárstva, formovala rovnováha typická pre životný štýl Jing a jang. Bola to snaha o dosiahnutie rovnováhy v organizme pomocou vhodne zvolenýc...
Každý z nás má rád chvíle, kedy sa v pohodovej atmosfére spoja dobrí priatelia a vynikajúce jedlo. Čo tak pripraviť priateľské posedenie hneď teraz? Máme pre vás tip: pripravte pre „vašich ľudí“ gurmá...
Viete, čo majú spoločné rodina a nulový odpad? KUCHYŇU! Áno, presne to miesto, kde prebieha podstatná časť rodinného života, kde sa varí jedlo a zároveň sa „kuchtia“ aj vzťahy, hodnoty, životný štýl.&...
Každý z nás má svoje obľúbené kombinácie chutí, ku ktorým sa rád vracia. Vyhľadávaná dovolenková destinácia Slovákov, slnečné Chorvátsko, nám priniesla presne taký kulinársky poklad: pravý Ajvar od chorvát...
Obľuba medvedieho cesnaku v poslednej dobe prudko stúpa. Aby tiež nie. Od čias, kedy tak trochu upadol do zabudnutia, sme opäť zistili, že skvele nechutí len medveďom. Pokiaľ si ho netrúfate hľadať vo voľn...
Reštaurácie sú pre dnešného človeka neoddeliteľnou súčasťou stravovania. Z čoho je odvodené jej pomenovanie a kde vznikla sa dočítate v článku. Prvé zmienky o reštaurácii popísal Marko Pólo v roku 1280.&nb...