V období staroveku sa hľadelo na med ako na zázrak; a ešte i dnes, napriek dlhodobým vedeckým výskumom, zostáva veľkou záhadou.	  
	  
		
	  
	  
	  
	  
	  
	  
  
	  	Jeho názov je odvodený od jeho spôsobu sušenia na slame a ide o veľmi kvalitné sladké víno z neskorého zberu, ktoré je vhodným tipom aj pre darček.	  
	  
		
	  
	  
	  
	  
	  
	  
  
	  	Pojem čaj o piatej snáď v každom vyvolá predstavu, ako sa postaršie anglické dámy na konci 19. storočia stretávajú v nóbl salóniku, kde z porcelánových šálok popíjajú čaj.	  
	  
		
	  
	  
	  
	  
	  
	  
  
	  	Tí, ktorí spoznali a vyskúšali výhody tlakového hrnca tzv."papiňáka", sa ho už nechcú vzdať a bez jeho pomoci si hádam varenie ani nedokážu predstaviť...	  
	  
		
	  
	  
	  
	  
	  
	  
   
             
						


