Máme tu čas letných dovoleniek, preto sme pre vás pripravili niekoľko chutných upútaviek na miestne ostrovné špeciality. Korzika vás chytí za srdce svojou ostrovnou výnimočnosťou, krásnymi plážami, citrusovými...
Oddávna mali ľudia jediné účinné sladidlo a tým bol med. S rozšírením islamu, sa v 9. storočí, do Európy dostal trstinový cukor, ten ale zostal drahou vzácnosťou až do 17. storočia, keď sa v zámorí začala pesto...
Grécko je známe nielen svojimi krásnymi plážami a históriou, ale aj zdravou a chutnou kuchyňou, ktorá uspokojí ako milovníkov mäsa, tak vegetariánov. Grécke kulinárske umenie má štyri tisíc rokov starú históriu...
Grécko je známe nielen svojimi krásnymi plážami a históriou, zdravou a chutnou kuchyňou, ale aj kvalitným zlatým mokom. Dionýsos – patrón vína sa narodil podľa legendy v Grécku. V minulosti sa grécke...
Plytvanie potravinami je celosvetový problém, ktorý sa nevyhýba ani Slovensku. Podľa najnovších štatistík vyhodí priemerný Slovák ročne až 105 kg potravinového odpadu, čo u nás predstavuje celkovo 0,57 mil...
S preukazom ISIC, ITIC a EURO<26 majú kávu len za 1,19 eur a k tomu ďalšie zľavy. Káva z najlepších pestovateľských oblastí sveta a špičkové produkty spotrebného tovaru Tchibo sú pre...
Počuli ste už o letnej bryndzi? Vedeli by ste ju rozoznať od tej klasickej? Prezradíme vám pár zaujímavosti o tejto lahodnej pochúťke z ovčieho mlieka. Môžeme použiť nielen k príprave slovenských halu...
Dať tradičnému netradičný šat je niekedy to pravé k tomu, aby ste si získali pozornosť a udržali ju. Presvedčte sa o tom, že vôňa luxusu vie zaviať do každej kuchyne. S kvalitou, čerstvosťou...
Základ gastronomického umenia v období Čínskeho cisárstva, formovala rovnováha typická pre životný štýl Jing a jang. Bola to snaha o dosiahnutie rovnováhy v organizme pomocou vhodne zvolenýc...
Viete, čo majú spoločné rodina a nulový odpad? KUCHYŇU! Áno, presne to miesto, kde prebieha podstatná časť rodinného života, kde sa varí jedlo a zároveň sa „kuchtia“ aj vzťahy, hodnoty, životný štýl.&...
Reštaurácie sú pre dnešného človeka neoddeliteľnou súčasťou stravovania. Z čoho je odvodené jej pomenovanie a kde vznikla sa dočítate v článku. Prvé zmienky o reštaurácii popísal Marko Pólo v roku 1280.&nb...
Na japonskú gastronómiu mali vplyv iné ázijské kuchyne ale aj západné kultúry, podľa ktorých sa sama inšpirovala a prispôsobila si ju svojim podmienkam a chuťovým pohárikom. Vďaka svojmu pestrému zloženiu...
Každá z nás občas potrebuje dobrú radu. Dnes vám ponúkame pár do kuchyne: Nemáte filter do kávovaru? V núdzi ich nahradí aj pijavý papier. Čo urobiť, aby handry dobre vsakovali. Ako na pach v chladničke...
Moderná kuchyňa sa stáva nielen miestom na prípravu jedla, ale aj dizajnovým a funkčným priestorom. Tu je osem vychytávok, ktorými vytvoríte moderný a funkčný kuchynský priestor, ktorý spĺňa praktické potr...
Kuchyňa Galského kohúta je známa hlavne svojou rafinovanosťou chuti a do povedomia sa dostala hlavne širokou škálou najjemnejších syrov a kvalitných vín. Pozrieme sa na stolovanie, typickú francúzsku zeleninu,...
Uskladnenie potravín má viacero pravidiel. Prvým v poradí je, že jedlo patrí do hermeticky uzatvárateľnej nádoby. Ale pozor, nemala by byť z plastu. Viete o tom, že kulinárske dobrodružstvo...
K jedlu neodmysliteľne patria aj emócie. Niekto je labužník, ktorý si vychutnáva každé sústo, iný do seba v pokluse hádže čokoľvek bez toho, aby vlastne vedel, čo konzumuje. Pre niekoho je zas jedlo n...
Základ severských kuchýň tvoria ryby, výnimkou nieje ani dánska kuchyňa, v ktorej sa odrážajú okrem škandidávskych vplyvov aj nemecké kulinárske postupy.