Levi’s® povýšila základné kúsky šatníka o stupeň vyššie

Napísal Andrea Jandová 29. január 2024

Z niektorých kusov oblečenia sa vďaka ich univerzálnosti stali doslova každodenné uniformy, ktoré nám aj tak dávajú možnosť autenticity a osobitosti. Ale ako posunúť už zabehnuté základné kamene šatníkov ešte ďalej?

levis_1_2024

Levi's® sa do toho pustil s láskou k inováciám a predstavil mix uhladených a športových lookov. Kolekcia na jar leto 2024 má v sebe čerstvý pohľad na základné kúsky, bez ktorých sa nikto nezaobíde.

Prevažujúcimi témami v kolekcii jar leto 2024 sú western, utility a krajčírske remeslo. To sa dá vidieť v jemných detailoch, akými sú stehové úpravy, dekonštrukcia strihov a patchwork. Všetko sa prepisuje do super mäkkých, vyblednutých látok, ktoré už samy o sebe pôsobia ako raz nosené. Jemné dotyky westernového vplyvu sa prejavujú v džínsoch, bundách a doplnkoch tejto kolekcie.

Tohtoročná kolekcia tak čerpá dohromady z rokov sedemdesiatych, osemdesiatych, deväťdesiatych rokov a rokov nultých a predstavuje zrážku nečakaného, zakotvenú v známom a pritom úplne novom. Ikonické štýly minulých desaťročí si môžeme užiť v špeciálne vyšúchaných farbách, s úpravami, ktoré pôsobia ako DIY a v neformálnej estetike.

Kolekcia tiež vypočula volanie po voľnejších strihoch džínsov. Opäť sa inšpirovala v archívoch Levi's® av najnovších dizajnových technológiách. Vznikli tak Baggy Dad džínsy pre ženy a 568 ™ Stay Loose pre mužov.

levis_2_2024

Celoročné pohodlie

Jar leto 2024 s hrdosťou presadzuje trend voľnejších džínsov, ktoré v sebe nesú demokratizačný náboj. Lichotivé pre všetky typy postáv ponúkajú prepracované a uvoľnené strihy, ktoré spájajú všestrannosť a dlhovekosť.

Pre ženy ide o rad Baggy a modely Baggy Dad, Baggy Dad Wide Leg, '94 Baggy, '94 Baggy Wide Leg, Featherweight Baggy Dad a Baggy Cargo. Baggy Dad majú jednoduché horné sedlá a voľné, rovné nohavice, zatiaľ čo Baddy Dad Wide Leg majú plisované široké nohavice z ľahkej džínsoviny s gramážou 10 oz. '94 Baggy ponúka stredne strihaný pás as rovnými nohavicami sú ideálne na každodenné nosenie. Zatiaľ čo '94 Baddy Wide Leg majú extra široké nohavice inšpirované nultými rokmi so špeciálne striženými vreckami. Featherweight Baggy Dad, dostupný aj vo verzii kraťasov a sukne, predstavujú najľahšiu džínsovinu. Pohodlnosť v sebe majú zakódovanú aj Baggy Cargo s detailmi našitých vreciek na nohaviciach a nastaviteľných pásikov pre pracovnú atmosféru.

Dámska kolekcia

Kolekcia jar leto 2024 povýšila základné kúsky dámskeho šatníka s pomocou špeciálnych látok ako napríklad chambray. Ide o materiál podobný džínsovine, ale je ľahší a ľahko lesklý. V kolekcii sa objavia aj moderné vlákna v podobe Tencelu a konope. Čo sa týka farieb, tak baletná ružová a ľadovo modrá dostane možnosť vyniknúť na vyblednutých čiernych a kovových tónoch.

Najviditeľnejším strihom pre túto sezónu sú voľné džínsy s mierne zdvihnutým pásom, veľmi obľúbené pre svoje pohodlie a neprekonateľný cool faktor. Ponuka voľných strihov zahŕňa aj univerzálny cargo nohavice, praktické utility štýly a Featherweight Denim z tej najľahšej džínsoviny. Veľkou novinkouRibcage Bell, džínsy s vysokým pásom inšpirované sedemdesiatymi rokmi, ktoré sa jemne rozširujú do tvaru zvonu.

Čo sa týka ženských vrškov, kolekcia ponúka škálu siluet a farebných odtieňov tkaných košieľ a blúzok, ktoré často odkazujú na westernovú estetiku. Na dotyk mäkká blúzka Carinna poskytuje základ pre akýkoľvek šatník so svojimi jemnými potlačami a vzormi. S rozšírenými ponukami potlačí, vzorov, strihov a dĺžok ponúka šaty ako Drea Dress a Cynthia Midi vzhľad, ktorý je ako moderný, tak nadčasový.

Topy Joyce Resort Shirt a Pascale Shirt využívajú ľahké látky v živších farbách s jemnými záhybmi, bočnými rázporkami a aktuálnymi prvkami. Kolekcia ponúka jednoduché vršky, ktoré skvele ladia s džínsami od Levi's® a spoločne sa hrajú s napätím medzi neformálnym a upraveným vzhľadom.

Doplnky

Súčasťou novej kolekcie sú aj tašky a klobúky. Dámska Heritage Tote je plátenka s robustnými lemami a je to spoľahlivá taška na každodenné nosenie, zatiaľ čo Bucket Bag pre ženy ponúka nový tvar, ktorý sa bezproblémovo hodí k širokej škále vzhľadov. Kolekcia cez subtílne vzory a ľahké látky ponúka nádherné a nadčasové strihy.

Zdroj foto: Levi’s®

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.