Na slovíčko so Štefanom Wimmerom

Napísal Michaela Conzarová 28. október 2016

Čo mi Všemohúci doprial je názov jeho novej knihy. Na krste sa stretli mnohí v knihe opísaní i priatelia autora. Jedinečná slovná výpoveď aj o dobe prechodu socializmu do dnešných čias. Určite sa každý pobaví.

Nezaujíma má koľko má človek peňazí, ale akú má výpovednú hodnotu. Vtip, humor, brisknosť, spomienky na mladosť, vstup do veľkého sveta šoubiznisu, rozprávková kariéra, život medzi smotánkou, celosvetové krsty najpredávanejších cédečiek, zážitky zo zahraničných ciest od Bornea cez Severnú Kóreu až po Karibik a ďalšími atraktívnymi príbehmi zo svojho bohatého života si otvára srdce a dušu pred svojimi čitateľmi vždy dobre naladený, vtipný, svojsky urehotaný majster slova a hudby Štefan Wimmer vo svojej knižke Čo mi Všemohúci doprial. Dá sa doslova zhltnúť za večer. Familiárne nazývaný Pišta pokrstil svoju knižku v Mirbachovom paláci, krstným tatom sa stal Milan Lasica a na krste sa stretli mnohí v knihe opísaní i priatelia autora – Oliver Andrásy, Rasťo Piško, Ján Snopko, Elena Vacvalová, Jozef Golonka, Andrej Hryc, Marián Slovák, a ďalší. My sme autora vyspovedali.

Prečo si sa rozhodol napísať túto knižku, kde si prezradil veľa na známe osobnosti šoubiznisu?

Štefan Wimmer: Boris Filan po Silvestrovskej pálenici v rozhlase, kde ma predstavil poslucháčom, mi zavolal po relácii, že to malo veľký úspech. A vraj mali by sme sa stretávať, aby som napísal knihu. Chvíľu sme sa stretávali, potom ma však nechal a povedal, nech v tom pokračujem sám. Začal som písať sám, knihu som však dopísal vďaka Michaele Conzarovej, ktorá mi vždy po prečítaní niekoľkých strán dávala do mňa ďalší duševný rozmer. Pozitívnym hodnotením každej mojej napísanej stránky, čo vyústilo k napísaniu knihy Čo mi Všemohúci doprial. Vďačím aj Jánovi Sandovi, Jozefovi Banášovi a Rasťovi Piškovi, ktorí si prečítali stránky a pozitívne ich ohodnotili. Knihu som si sám napísal, naťukal do počítača, sám som si ju vydal, CD je súčasťou knihy rovnomenného názvu, kde prezentujem ukážky a hity, ktoré som si sám nahovoril a naspieval. Je v podstate výpoveď človeka, ktorý prešiel svet od Bornea, cez Severnú Kóreu až po Karibik.

S ktorými hercami, scenáristami, spevákmi si najlepšie rozumieš a s kým sa kamarátiš aj v súkromí?

Štefan Wimmer: Rozumiem si so všetkými, nadštandartné vzťahy mám nielen s hercami, ale aj s ľuďmi, ktorí mi majú čo povedať. Mňa nikdy nezaujímalo, koľko má človek peňazí, ale akú má výpovednú hodnotu. A čo je najdôležitejšie, aby mali charakter, morálku a etiku, vlastnosti, ktoré sa už dnes nenosia.

O niektorých hercoch sa dozvedáme , že mali rôzne problémy, o ktorých verejnosť nevedela, teraz však vychádzajú v tvojej knihe na svetlo Božie. Nenahnevali sa?

Štefan Wimmer: Nikto nemôže byť nahnevaný, z môjho pohľadu kniha zachytáva, keď si ju prečítate v celkovom kontexte udalosti, nad ktorými sa môže človek len dobre zabaviť. Moja najväčšia satisfakcia je, keď mi esemeskujú ľudia, ktorých si vážim, že sa na knižke bavili a dávajú pochvalu. V knihe opisujem krsty Piška, Nogu, Skrúcaného a ďalších po celom svete, spomínam na Mlsnu, Peteraja ... Želám všetkým, ak sa chcú pobaviť v rámci humoru na Slovensku, pretože bohužiaľ už sa niet na čom baviť. A tí, ktorí majú zmysel pre humor, nech sa začítajú do mojej knižky.

Foto: Pavol Urbánek

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.