Trocha netradičná ale slobodná NAHÁ JOGA!

Napísal Kristína Chudá 18. január 2023

Milujete jogu? A čo tak nahá joga? Dnešné ženy a mamy musia byť v tomto svete všetkým. Musíte byť nie len mamou ale aj najlepšou kamarátkou, upratovačkou, kuchárkou, učiteľkou, kaderníčkou, psychologičkou, lekárkou, tanečníčkou či umelkyňou.

naha_joga_180123

A preto každá jedna mama si zaslúži minimálne hodinku pre seba. A čo je lepšie, ako sa uvoľniť pri joge? Aj nahej!

Prečo je joga taká skvelá, zdravá, uvoľňujúca a oslobodzujúca? Počas cvičenia jogy sa človek stretáva so sebou samým, so svojím telom, myšlienkami, pocitmi, dychom. Joga v prvom rade prináša do života človeka sebapoznanie, učí človeka byť citlivejším a vnímavejším voči svojmu telu, učí nás láske k sebe samým, k prijatiu a láske voči ostatným. Joga je skvelým trénerom trpezlivosti, schopnosti lepšie znášať ťažké životné chvíle ale tiež užívať si krásy bežného dňa. Pri pravidelnom cvičení sa človek na joge naučí správne dýchať, zistí ako ovládnuť svoje myšlienky a relaxovať aj na mentálnej úrovni. Na fyzickej úrovni odstraňuje bolesti chrbta, zvyšuje pružnosť chrbtice, uvoľňuje a zároveň posilňuje telo, zvyšuje kapacitu pľúc či posilňuje imunitu.

Všetko teda záleží len a len na vás. Dvadsaťpäťročná modelka a joginka miluje nahú jogu a jej priateľ ešte asi o to viac. Fotografuje ju v polohách, o ktorých sa vám ani nesnívalo. Nie teda v polohách sexuálnych, ale joginskych. Je úžasné sledovať telo, svaly a šľachy, ako pracujú.

Nahá joga naučí prijímať svoje telo a prijímať seba presne také, aké je, a to so všetkými svojimi nedokonalosťami. Naked Yoga je o poznávaní a milovaní samého seba vo svojom jadre - nástroj, ktorý sa dá použiť na ceste k seba prijatiu.

Už len to, že je človek nahí, sa môže cítiť zraniteľným, nehovoriac o základnej bolesti, ktorá sa objavuje pri cvičení jogy. Tým, že čelíme týmto zraniteľnostiam týmto odvážnym prístupom, sme viac uzemnení a spokojní sami so sebou.

Napínajú sa svaly, polohy, z ktorých sa vám zamotá hlava. To všetko sú fotografie mladučkej jogínky, ktorá na svojom instagramovom profile nude_yogagirl zdieľa svoje nahé fotografie. Rozhodne na nich nie je nič lacného ani pohoršujúceho.

Joge sa venuje už mnoho rokov a v súčasnosti cvičí každý deň, čo je určite poznať. Naplno tomu prepadla a rovnako ako ostatní ľudia, ktorí sa joge intenzívne venujú, aj ona potvrdzuje, že je to hlavne o pochopení samej seba, svojho tela a toho, ako funguje.

K tomu ale viedla dlhá cesta. Od pätnástich rokov pracovala v modelingu, kde záleží na tom, ako človek vyzerá, až s jogou si uvedomila, že je to celé o niečom inom ako o kráse. Pri joge sa navyše naučila vypnúť a úplne sa zbaviť všetkých banálnych vecí, ktoré nás ovládajú.


http://www.doriayoga.com/naked-yoga/

https://nudamag.com/collections/digital-issues

https://www.instagram.com/nude_yogagirl/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.