Prečo sa oplatí mať záhradný domček a podľa čoho si nejaký vybrať?

Mať vlastnú záhradu prináša množstvo výhod. Obzvlášť možnosť si vypestovať rôznu zeleninu a ovocie patrí k tým najväčším výhodám. I keď treba podotknúť, že takéto pestovanie si vyžaduje aj nejakú tú prácu.

shutterstock_garden_house_22

Priestoru na uskladnenie rôznych vecí nie je nikdy dosť

Okrem toho, že plodinám vo vašej záhrade musíte venovať určitý čas, potrebujete na pestovanie aj rôzne nástroje a ďalšie veci. A tie treba niekde skladovať. Ak nechcete mať všetky veci, ktoré používate v záhrade, kade-tade po dome, najlepšie je zaobstarať si záhradný domček.

Záhradný domček vám dá miesto, kde môžete mať uskladnené hnojivá, náradie, záhradnú techniku, mimo sezóny aj záhradný nábytok, v prípade, že máte domáce zvieratá, tak krmivo pre ne a napríklad aj bicykel, či rôzne športové náčinie. Zároveň budú tieto veci chránené pred slnkom, vetrom, dažďom, snehom a skrátka všetkými vplyvmi počasia.

Na čo sa pri výbere zamerať?

Okrem skladovania záhradného náradia a ostatných vecí môžete záhradný domček používať napríklad aj ako dielňu pre domáce majstrovanie, či rôzne iné hobby, ktoré máte. Je tak naozaj výbornou investíciou.

Na záver ešte poradíme, na čo sa pri výbere záhradného domčeka zamerať. V prvom rade si premyslite jeho rozmery a umiestnenie. Mal by byť umiestnený tak, aby jeho využívanie bolo naozaj praktické. Pri rozmeroch si dávajte pozor nielen na vnútornú plochu, ale aj vnútornú výšku. Obzvlášť ak sa radíte k vyšším ženám, keďže niektoré záhradné domčeky majú vnútornú výšku nižšiu ako je výška priemerného dospelého.

Pred kúpou si rozmyslite aj to, ako budete záhradný domček využívať, či výlučne na skladovanie vecí, alebo aj ako spomínanú dielňu, či priestor pre vaše hobby. A v neposlednom rade zvážte aj vzhľad záhradného domčeka, aby vám robil radosť nielen praktickosťou, ale aj svojim dizajnom.

Zdroj obrázka: Autor: Sina Ettmer Photography / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.