Rodinná turistika v Salzbursku

Napísal Napísal Rakúska Tiuristika 14. júl 2023

Turistika môže byť zábavná aj pre tých najmenších. Počas turistiky alebo horskej túry s deťmi je stredobodom záujmu predovšetkým množstvo malých objavov popri turistických chodníkoch; útvary a bloky zo skál, horské potoky, neznáme zvieratá a mnoho ďalšieho. Prinášame aj praktické rady, čo zbaliť deťom do ruksaku.

Rauriský prales: Turistika pralesom vás presvedčí svojou niekoľko storočí starou faunou a flórou. Pozdĺž trasy nájdete skutočne veľa zaujímavého na obdivovanie. Ale obzvlášť zaujímavé sú povesti, ktoré sú späté s týmito zvláštnymi miestami. Tieto príbehy si musíte nechať vyrozprávať osobne od majiteľov horských chát.

Turistika do Diablovej priepasti: Diablova priepasť v Seehame je roklina s vlhkým biotopom, ktorá určite stojí za návštevu. Nachádza sa tu jeden z posledných nájomných mlynov, kde sa mlelo za úhradu určitého poplatku, ako aj obnovená suchá sauna Brechelbad (historický druh suchej sauny z Álp).
Príjemná trasa vedie pozdĺž potoka a zahŕňa množstvo zaujímavých informácií o flóre, faune a geológii. Deti sa tu takisto nebudú nudiť, pretože je tu množstvo zaujímavostí na objavovanie. Viac info
Rodinný treking „Alpenfloh“ v údolí Großarltal: Tri dni putujú rodiny od chaty k chate po zaujímavom turistickom chodníku v nadmorskej výške od 1.300 do 2.200 metrov. Dvoj- až štvorhodinové túry po nenáročných a dobre značených chodníkoch zvládnu poľahky aj deti od štyroch rokov a okrem toho im zvýši aj dostatok času na zber lesného ovocia a hríbov, na stavanie domčekov z koreňov stromov a na hranie. Viac info

Škriatok "Kodok" a klaun "Montelino": 2 zaujímavé turistické chodníky plné zážitkov čakajú na malých dobrodruhov v dedinke Saalbach-Hinterglemm: pri expedícii Kodok ide o to, nájsť magické kryštáliky zákerného škriatka a odobrať mu tak čarovnú moc. Spolu s mapou pokladov alebo GPS prístrojom sa vydajú návštevníci na cestu na vrch Reiterkogel. Na tematickom chodníku klauna Montelina čaká deti množstvo zastávok s hrami, ktoré rozprávajú príbeh o smutnom klaunovi. 

Rozprávkový turistický chodník vo Faistenau: Okrem toho je vo Fistenau a jeho okolí celá rada vychádzkových a turistických chodníkov pre deti: na Medveďom chodníku hádajú malí hostia päť hádaniek, ktorých výsledok si zaznamenávajú do brožúrky.

Schmidolinov krst ohňom: Na jeho turistickom chodníku majú deti vždy čo robiť, nakoľko musia zodpovedať náročné otázky, prekonať odvážne skúšky a vôbec nie ľahké úlohy. Cieľom je sprevádzať Schmidolina pri dospievaní a pomáhať mu naučiť sa chrliť oheň. Ten, kto úspešne absolvuje všetky stanice a nechá si ich zaznačiť do dobrodružného pasu, získa na konci odmenu.

turistika_140723

 Turistika s detmi, St. Johann in Salzburg ©josalzburg.com/Mirja Geh

HeuART-Weg v Annaberg-Lungötz: Na každoročnej lammertalerskej slávnosti sena HeuART-Fest začiatkom jesene sa predstavia vtipné postavy a sochy zo sena na najväčšom korze zo sena na svete.Tieto potom nájdu svoje miesto na sennom chodníku HeuART-Weg v Annabergu, kde ich môžu návštevníci obdivovať takmer po celý rok: bájne postavy, traktory, zvieratá, budovy a mnoho iného sa pohybuje v tomto lesíku nad Annabergom.

Detská turistika za bylinkami v regióne Hochkönig: Príroda okolo Hochkönigu je plná bylinných pokladov. Pri turistike za bylinkami zistíte všetko, čo chcete vedieť o konkrétnej bylinke. Náučný a fascinujúci zážitok pre malých milovníkov byliniek!

Pasienkový zážitkový chodník v obci Lofer: Zažite prírodu v pasienkovom svete Lofer: na 3,1 km dlhom zážitkovom chodníku putujete tmavými lesmi, popri starých pasienkoch a impozantných vodopádových kaskádach na jednu z najkrajších lúk Salzburska.

Walden – lesný zážitkový chodník: Objavte svet lesa v Národnom parku Weißbach všetkými zmyslami. Lesný zážitkový chodník (cca 3 km okružná trasa) vedie po stopách divej zveri, lesných robotníkov alebo filozofov cez kamene, močiare a krovie a malé potoky. Viac info

Panoramatický turistický chodník Höhenpromenade a Schmidolinov krst ohňom na vrchu Schmitten: to sú iba dva z množstva zážitkov v ríši na vrchu Schmitten, kde si rodiny s deťmi prídu na svoje. Počas Schmidolinovho krstu ohňom môžete počas rodinnej turistiky po stopách draka Schmidolina zažiť dobrodružstvá na každom kroku.

Ferienregion Salzburger Lungau: Lungau ponúka svojim návštevníkom veľa rodinných a tematických turistických chodníkov: Náučný chodník o hubách, Chodník pre chôdzu naboso, Mlynársky chodník do rozprávkového mlyna, geocaching, Chodník k popravisku Passeggen, Zážitkový chodník k chate Wildbachhütte, Chodník NaturPur, Lesný náučný chodník atď.

Chodník Ročných Období - Golling: Zážitková okružná trasa pre telo, dušu i myseĺ Príroda v lese Ťa pozdraví. Pomocou zaujímavých informačných tabúľ spoznáš bližšie prírodu, zvieratá i rastliny. Osobité atrakcie na chodníku ročných období v Gollingu, ako sú labyrint, včelí úľ, cesta rovnováhy alebo keltský stromový horoskop, spoja rodičov a deti pri spoločných zážitkoch. Viac info

Nenáročná turistika v salzburskom regióne Pongau: V salzburskom Pongau s horskými lúkami, zelenými údoliami a miernymi kopcami si turistiku užije celá rodina. V zážitkových zónach v horách sa váš výlet vďaka napínavým tematickým chodníkom stane dobrodružnou objaviteľskou výpravou. Najlepší prehľad o ponuke turistických výletov pre dospelých i deti získate v bezplatnom sprievodcovi.

Čo zbaliť deťom do ruksaku

Detský ruksak musí byť prispôsobený výške dieťaťa a nesmie prekročiť maximálne 10 % jeho telesnej hmotnosti. V ruksaku by nemali chýbať:

√  ochrana proti dažďu
√  fľaša na pitie s neperlivou vodou alebo čajom
√  desiatová krabička s občerstvením (celozrnný chlieb so salámou a syrom) alebo müsli tyčinka
√  čiapka
√ f lísová vesta (ak ju dieťa nemá už oblečenú)
√  náhradné tričko a ponožky na výmenu

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.