Čomu sa vyhnúť pri nosení šperkov?

Mnohým ženám sa občas stane, že strávia dlhý čas pred skriňou s oblečením, podarí sa im vybrať si dokonalú kombináciu jednotlivých kúskov a už to vyzerá, že ich outfit bude dokonalý, ale potom to príde. Šperky!

shutterstock_20322

Nepreháňajte to. Viac šperkov nerovná sa väčšej elegancii 

Aj keď sú šperky skôr doplnkami outfitov (i keď je možné outfit „postaviť“ napríklad na výraznom šperku a k nemu zvoliť jednoduchšie šaty), niekedy sa stane, že aj doplnok pokazí dojem z celého outfitu. Výberu vhodných šperkov je preto potrebné venovať rovnako pozornosti ako výberu šiat, či iného oblečenia. Nebojte sa, nie je to nič zložité, len je potrebné dodržiavať niekoľko pravidiel, ktoré vás ochránia pred módnymi prešľapmi.

Prvé pravidlo by sa dalo opísať vetou: menej je niekedy viac. To je pravda, ktorá platí v mnohých oblastiach života a aj pri šperkoch. Ak na seba „nahádžete“ príliš veľa strieborných náhrdelníkov a iných šperkov, bude to pôsobiť lacno. A keď k tomu pridáte výrazné až extravagantné šaty, v takom prípade bude váš outfit „preplácaný“.

Šperky prispôsobte udalosti a aj zvyšku outfitu 

Dôležitá je aj príležitosť, na akú si šperky dávate. Na bežné dni v práci si vyberajte jemnejšie šperky, napríklad pekné strieborné náušnice a výrazné kúsky si nechajte na slávnostné udalosti. Samozrejme platí, že ak si chcete obliecť výrazné šaty, šperky by mali byť decentné aj ak ide o výnimočnú udalosť, aby sa so šatami „nebili“.

Čo sa týka kombinovania šperkov, nebojte sa kombinovať staré a nové šperky a dokonca už nie je tabu ani kombinovanie rôznych materiálov, i keď to by sa malo týkať vždy len šperkov jedného druhu. Rozhodne však nekombinujte šperky s drahými kameňmi s lacnou bižutériou. Nebojte sa, luxusný šperk zaujme aj sám o sebe, nemusíte ho dopĺňať ďalšími ak nemáte ďalšie drahé šperky.

Zdroj obrázka: Autor: MillaF / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.