Vanilka je skutočný fenomén a jej aróma je nezabudnuteľná. Táto príjemne sladká  korenina  je mimoriadne vzácnou ingredienciou pri pečení a príprave dezertov. Vďaka jej s...
Kuchyňa je miestnosť, kde pravidelne chystáme chutný obed, chutnú večeru a chutné raňajky pre všetkých členov rodiny. Práve kvôli prípravám pokrmov je náročné ju udržať čistú. Viete ale čo všetko by v kuch...
Slováci v rokoch 2017  a 2018 skonzumovali najviac rybieho mäsa za poslednú dekádu. Zo sladkovodných rýb pritom vedú kapor a pstruh, z morských rýb sú na prvých priečkach údená mak...
A vedeli ste, že na to aby ste si víno správne vychutnali, by nikdy nemala na vašom stole chýbať voda, ktorá nechá vyniknúť jeho chuťové vlastnosti? Voda prináša niekoľko významných benefitov, a ...
Cestoviny a jedlá z nich sú súčasťou jedálnička ľudí po celom svete. Obľubu si získali najmä tým, že sa dajú rýchlo a ľahko pripraviť a poskytujú prakticky neobmedzenú možnosť variácií. ...
Pod názvom tekvica sa skrýva celá "rodina" severoamerických rastlín - od obrovskej tekvice veľkoplodej cez "ozdobné" patizóny až po hadovité cukíny. Dužina tekvice (bohatá na vodu a vlákninu) podporuj...
Chcete si pochutnať na pštrosom, jeleňom , jahňacom mäse, či vynikajúcich  steakoch? Farmhouse prichádza s mäsovými novinkami výhradne zo Slovenska.
Čo sladko chutí, horkne pri trávení, povedal Shakespeare. Nie vždy. K výnimkám patrí ovocie, zelenina a orechy (!) - výživné bomby. Orechy by nemali chýbať na žiadnom stole. 
Teplé, cez slamku či v dvojdecových pohároch. Aj takto naservírované pivo môže skončiť na vašom stole. Nehovoríme pritom o žiadnom faux pas, ale o kultúre pitia piva, ktorá je v každej krajine iná.
Aktuálna reprezentatívna stovka slovenských vín je od 1. októbra prístupná v Apponyiho paláci. Top 100 najlepších slovenských vín na jednom mieste je zároveň ukážkou kvality, rôznorodosti a tradície vinohradníc...
...sú pochúťkou bez akejkoľvek úpravy; no ako sekané, mleté, v podobe pasty či masla môžu výrazne zjemniť a ozvláštniť chuť mnohých jedál. Para orechy , oriešky kešu, píniové oriešky, pekanové orechy,...
Chuť a kvalita olivového oleja závisí od celého radu faktorov, ktorými sú samotná odroda olív, ich pôvod, stupeň zrelosti pri zbere, spôsob zberu, skladovania a lisovania...
Na rýchlovarnú kanvicu nedáme v kuchyni dopustiť. Vďaka nej máme vodu na čaj i kávu zovretú za chvíľočku. Na trhu je k dispozícii mnoho rôznych modelov, vy však varte vodu v skle, takže prevarená...
Doby, kedy školské desiaty tvorili dva krajce chleba a niečo medzi tým, sú už dávno preč. A to je jediné dobre. Na druhej strane od bežného prijateľného chleba sme sa posunuli k farbenému pečivu plnému che...
Tento rok vinohradníci hlásia bohatú úrodu hrozna. Opäť tu máme čoskoro obdobie hodov a vinobrania, s ktorým sa spája aj ochutnávka burčiaku. Ako vzniká a kedy je najkvalitnejší na konzumáciu, to všetko nájdete...
Počuli ste už o letnej bryndzi? Vedeli by ste ju rozoznať od tej klasickej? Prezradíme vám pár zaujímavosti o tejto lahodnej pochúťke z ovčieho mlieka. Môžeme použi) nielen k príprave slovenských halu...
Najstaršie čajníky, ktoré poznáme, sú čínskeho pôvodu. Boli to malé, červené, kameninové nádoby vyrobené v okolí Šanghaja okolo roku 1500. Staré čínske kameninové nádoby na čaj sa po rozšírení čaju začali...
Ranná káva patrí k rituálom väčšiny ľudí. Bez šálky tejto horúcej vzpruhy si svoj začiatok dňa už nevieme ani predstaviť. Nie každý však môže alebo chce piť klasickú kávu.