Zdravý životný štýl je pre mnohých ľudí veľmi dôležitý. Veľa cvičiť, pobyt na čerstvom vzduchu, málo stresu a dobrá nálada určite nikomu neublížia. Aj keď nie všetci sledujú, ktorá potravina je najzdr...
Aperol, taliansky ikonický horko-sladký aperitív oranžovej farby, tento rok oslavuje svoje 100. výročie. Aperol, ktorý je svojou chuťou známy na celom svete a umiestnil sa na 9. mieste v zozname najpr...
Veríme tomu, že na vašich grilovaných rebierkach si hostia pochutili, ale ak skúsite tento zlepšovák, olížu si všetky prsty a nedočkavo sa budú pozerať po ďalšom kúsku. Ich chuť totiž bude luxusná! Nový ko...
Jasné tvary, vysoko kvalitné materiály, detailné spracovanie a intuitívne ovládanie, to sú prvky konceptu dizajnu generácie 7000, realizované v štyroch novonavrhnutých radoch a troch farebných prevedeniach, aj...
Staršie generácie si ešte pamätajú časy, kedy sa pred Vianocami stálo v dlhých radoch pred obchodmi kvôli chutným banánom, či pomarančom. Za posledné desaťročia sa dostupnosť potravín výrazne zlepšila.&nbs...
Väčšina z nás sa nad každodennou prípravou čaju vôbec nezamýšľa, ale aj tento úkon má svoje pravidlá, ktoré sa v záujme výsledku oplatí dodržiavať. Pravdepodobne každý pozná anglickú "posadnutosť" čajom o...
Superpotraviny sú aktuálne modernou témou. Aká je pravda o superpotravinách a sú to predovšetkým exotické plodiny alebo ich nájdeme aj u nás doma? Prečítajte si našich 7 tipov na známe i menej známe superpotrav...
Reštaurácie sú pre dnešného človeka neoddeliteľnou súčasťou stravovania. Z čoho je odvodené jej pomenovanie a kde vznikla sa dočítate v článku. Prvé zmienky o reštaurácii popísal Marko Pólo v roku 1280.&nb...
Ázijská kuchyňa je u nás populárna už roky a my sme u šéfkuchára siete EDO KIN zistili, čím to je. Rozprávali sme sa aj o mýtoch, ktoré sa s ňou spájajú. Napríklad, že jej hlavným...
Žalúdok ako z kameňa, bezvládne odfukovanie a závrat už len pri pomyslení na jedlo – pocity po prejedení poznáme všetci. Obzvlášť počas sviatkov si zvykneme dopriať viac, ako vládzeme. 
Výroba syrov je považovaná za najnáročnejšiu mliekarenskú technológiu. Na 1 kilogram syra je potrebných asi 7 – 12 kg mlieka. Podstatná časť vyrobeného mlieka u nás na Slovensku a vo svete sa spracováva pr...
Viete, čo majú spoločné rodina a nulový odpad? KUCHYŇU! Áno, presne to miesto, kde prebieha podstatná časť rodinného života, kde sa varí jedlo a zároveň sa „kuchtia“ aj vzťahy, hodnoty, životný štýl.&...
Ak chcete urobiť niečo pre svoje zdravie, dajte zbohom instantnej káve. Nahraďte ju radšej šálkou čerstvo namletej kvalitnej kávy, ktorej chuť a aróma vás dostane.
„Polievka je grunt a mäso je špunt,“ tiež ste to počúvali od babičky? Tak si toto príslovie dobre zapamätajte, pretože je pravdivé. Polievky pôsobia blahodarne na organizmus, v zime nás príjemne zahrejú a...
Tradičnú gastronómiu a degustáciu vín vám ponúkajú regióny neďaleko slovenských hraníc aj počas jari. Pre vinárov je najdôležitejším ročným obdobím plným práce jeseň. Málokto však vie, že vinársky rok a prvé oc...
Viaceré vedecké tímy sa už dlhší čas snažia dokázať, že čaj prospieva ľudskému organizmu. Čierne a zelené čaje majú podľa vedcov preventívne zdravotné účinky.
O dokonalej kuchyni má každý inú predstavu, dôležité ale je aby ste sa v nej cítili dobre. Nechajte sa inšpirovať malou ochutnávkou tých najobľúbenejších produktov na FAVI.SK
...tvorí rituál, ktorý prospieva telu aj duši. Podľa potreby upokojí alebo povzbudí, má liečivé účinky a dopĺňa pitný režim. Stručne povedané, sláva čaju...