Sekané aj mleté, pražené i solené, v masle aj v paste sme zvyknutí ich konzumovať. Neoddeliteľnou súčasťou k dobrému vínu sú mandle, čerstvé vlašské orechy, lieskovce a pistácie.
Vinič a jeho vývoj je úzko spätý s vývojom ľudstva. Predpokladá sa, že keď Zem bola pokrytá bujnou vegetáciou, medzi popínavými rastlinami sa nachádzali aj predkovia súčasného viniča, dokladom sú jeho skameneli...
Ten, kto má rád dobré jedlo, neváha a vie za ním vycestovať aj za hranice Slovenska. Femme vám dnes predstaví troch podnikateľov z moravsko-sliezskeho kraja, ktorí ponúkajú ozajstné špeciality, ale aj programy...
Jedlo je základom nášho života, napriek tomu doma vyhadzujeme až 25 % jedla. Nezabúdajte, že správne uložené potraviny vám vydržia dlhšie čerstvé. Preto nakupujte s rozumom.
Zemiaky našli v každej národnej kuchyni široké využitie; pre vegetariánov tvoria v spojení s mliečnymi výrobkami plnohodnotnú náhradu mäsa. Zemiaková strava prospieva najmä ľuďom trpiacim vysokým krvným tl...
K pobytu v krásnych historických priestoroch patrí aj elegantné stolovanie a vybrané špeciality haute-cuisine.
… majú vplyv na neškodnosť potravín, mnoho podnikov však chybuje. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie zomrie každý rok pre zdravotne nevyhovujúcu potravu až 2,2 milióna ľudí po celom svete.
Pre lepšie pochopenie maďarského kulinárskeho umenia musíme trochu nazrieť do minulosti. Dnešná maďarská kuchyňa sa totiž vyvinula zo splynutia starovekého ázijského základu s germánskymi, antickými a slovanský...
Za objavenie zemiakov vďačíme španielskemu rytierovi neblahej povesti Gonzales Jimenez de Quesadovi a jeho skupine vojakov, ktorí túto hľuzu objavili v dnešnej Kolumbii v osade Sorokoto.
Pripravte si doma gastronomický zážitok! Práva chuť Toskánska môže byť aj na vašom tanieri. Najobľúbenejšie talianske jedlo pizza patrí aj u nás k jedlám, ktoré jedávame takmer denne. Viac ako 200-ročná tradíci...
Aj vás zaujíma, ako sa syr s ušľachtilou bielou plesňou dostane až k vám na stôl? Predstavíme základné kroky výroby syra, jeho skladovania a servírovania.
Väčšinou v reštauráciách neviete kto vám obed chystá, aké potraviny používa.  To sa vám nemôže stať v kaviarni ŠTÚR Café, Ďjelňa na Obchodnej ulici,  v centre Bratislavy.
Vo dvojici sa to ťahá lepšie! Pre syry a víno porekadlo platí tiež. Aké dvojice medzi sebou správne spárovať tak, aby víno podtrhlo chuť syru a ten naopak dodal vínu šmrnc?
Prešla dlhá doba, kým sa na naše územie dostala vidlička, predmet bez ktorého si dnes nedokážeme predstaviť stolovanie.
Pozorne si prezrite svoj gril. Je modernou verziou niečoho, čo vznikalo už od počiatkov civilizácie. Príbeh stojaci za týmto vynálezom nás zavedie z jaskyne v Afrike do starovekého Grécka...
Recept na pravé cestoviny je kultúrne dedičstvo mnohých národov a k ich výrobe používali rôzne receptúry a suroviny.
Je to kuchyňa mnohých národov, ktoré ju ovplyvňovali od konca 19. storočia a jej súčasťou je aj židovská -  košer kuchyňa.
V Bratislave sa konal Týždeň izraelskej kuchyne v hoteli Devín  a prišiel tam variť jeden z najlepších izraelských kuchárov, šéfkuchár Tzahi Ben Shabat.