Vyvážené raňajky sú dôležitým zdrojom telesnej a duševnej energie potrebnej nielen na štart do nového dňa. Mali by byť výživné, telu prospešné a v neposlednom rade by nám mali aj chutiť, keďže od toho závisí, a...
.. je liečivou rastlinou, to vie asi každý. Využiť ju však môžeme aj v kuchyni, nech sa páči, tu je recept na žihľavovú polievku, žihľavové fašírky a žihľavový sirup...
Poloha medzi Tatranským národným parkom a Národným parkom Nízke Tatry ich priam predurčuje na ekologické hospodárenie v súlade s prírodou. To, že sa nachádzajú aj v chránených územiach, pre farmárov znamená hos...
Rastlinné nápoje nie sú na našom trhu žiadna novinka. Už po stáročia ich konzumujú v rôznych kultúrach, dokonca ich pili aj naše staré mamy. Za posledné roky sa stávajú opäť vyhľadávaným artiklom na našich jedá...
Jesenný čas so sebou neprináša iba krásne sfarbené stromy, ale aj upršané počasie, keby je ľudský organizmus náchylnejší na rôzne ochorenia, ako je chrípka, alebo prechladnutie. V tomto čase je dôleži...
Máte zdravotné ťažkosti, ale radi by ste sa vyhli vitamínovým bombám formou tabliet či kontaminovanému ovociu zo supermarketov? Americká environmentálna skupina (EWG) zverejňuje každý rok zoznam ovocia a zeleni...
Je známe, že cukry môžu byť súčasťou zdravej a vyváženej stravy. Sú hlavným zdrojom energie, ktorú náš organizmus potrebuje na to, aby mohol ďalej fungovať. 
Letné obdobie skončilo a my sa znova, plní entuziazmu, vrátime do našich každodenných povinností. Práve teraz náš mozog začína pracovať v plnej rýchlosti. Na jeho fungovanie je potrebná dostatočná výživa, vráta...
Tekvicové jadierka pomáhajú regenerovať bunky... Cukína prispieva k odvodňovaniu organizmu... Uhorka má detoxikačné účinky...
Voda – chemická zlúčenina vodíka a kyslíka, známa aj ako H2O, je jeden z oporných pilierov nášho zdravia. Pijeme ju každý deň, či už ráno po káve, na obed po jedle, alebo si ju doprajeme po výdatnom v...
Ak sa zaujímate o zloženie potravín a pravidelne čítate ich zloženie, určite ste sa stretli so slovom izoglukóza alebo glukózo-fruktózový sirup. Z čoho vlastne je a čo to vlastne je? 
To, čo jeme, je dôležité a ešte dôležitejšie je, čo si z jedla naše telo dokáže vziať. Ak máme pocit, že strava nestačí, podstatným elementom sú minerály, ktoré telu môžeme cielene dodávať. Organizmus toti...
Tie z nás, ktoré trpia touto závislosťou dobré chápu, koľko námahy nás to stojí odolávať letným nástrahám v podobe zmrzliny a chutného sladkého ovocia... Je to úplne normálne, že sladká chuť pre člove...
To, akým spôsobom by sme mali konzumovať tuky, závisí od mnohých faktorov: pohlavie, vek, fyzická i psychická aktivita, metabolizmus a podobne. Spôsob trávenia je napriek tomu rovnaký (máme rovnakú žlč, rovnakú...
Jačmeň je po pšenici našou druhou najvýznamnejšou hustosiatou obilninou a trhovou komoditou. V potravinárskom priemysle sa najviac využíva na výrobu sladu, ktorý je základnou surovinou pri výrobe...
Divo rastúce odrody maku poznali naši predkovia už 6.tisícročí pred Kristom v oblasti Stredomoria, kde bol pravdepodobne skultivovaný. Približne v 9. storočí sa dostal z oblasti Perzie do Číny a ...
Mastné kyseliny! Každá doba má svoje trendy vo výžive. Ľudia testujú rôzne diéty a poskytujú nové informácie o tom, čo by malo byť v strave a čo by malo byť vylúčené. Nikdy ešte asi nebolo toľko trendov vo výži...
Čo by to tak mohlo byť? Hovoríme o semenách, ktoré radíme medzi superpotraviny. Majú všestranné využitie vo výžive, sú prirodzeným  zdrojom energie rastlín a výživných látok, ktoré obsahujú okrem...