Prekvapte svoju polovičku touto zdravou čokotortou, veď láska predsa ide cez žalúdok. Na jej prípravu potrebujete len pár ingrediencií, takže ju máte hotovú raz-dva a úspech zaručený. 
Nenadarmo sa hovorí, že láska prechádza cez žalúdok. Svätý Valentín je za rohom a ako ho lepšie osláviť, než dobrým jedlom a pitím? Je zvykom brať svoju drahú polovičku na romantickú večeru, ale po ro...
Pôvod pizze je zložitý a neistý. Prvá písomná zmienka o "pizze" ako ju dnes sčasti poznáme, sa vzťahuje k regiónu Lazio z mesta Gaeta v strednom Taliansku z roku 997. Od začiatku 13. storočia bolo toto jedlo ro...
Valentín – deň, keď sa vyznáva láska, je po roku opäť tu. Aby si zamilované páry mohli vyjadriť náklonnosť, kvetinárstva, cukrárne a reštaurácie majú po celý deň plno. Vedeli ste, že romantickú večeru plán...
Či už ste na vegetariánsku stravu prešli dávno, alebo len skúšate tento životný štýl, určite by ste mali skúsiť niektoré netradičné recepty. Tieto recepty vám ukážu nové chute a možnosti kombinácie potraví...
Wafle pripravujeme väčšinou so sladkými prílohami, na ktorých nesmie chýbať šľahačka. Pripravili sme pre vás recept so slanou prílohou. Druhý recept je rovnako slaný s cesnakom, ktorým môžete nahradiť obľúbené...
Dajte stretnutiam s priateľmi či rodinou ten správny punc. Prekvapte ich niečím novým, originálnym a chutným. Inšpirujte sa horúcimi receptami s Karpatské KB škorica a klinček, ktoré podčiarknu výnimo...
Jeseň hýri všetkými farbami, ktoré priam lákajú k experimentovaniu. Doprajte svojej kuchyni nádych nových chutí. Prinášame vám zopár receptov, ktoré doplnia pestrofarebnú scenériu za oknom vašej kuchyne. V...
Každé ročné obdobie so sebou prináša iné recepty. Počas jesene a zimy častejšie varíme strukoviny a výdatnejšie jedlá, ktoré nás zasýtia a zahrejú. Nechajte sa inšpirovať šošovicovou polievkou s klobáskou, hliv...
Za objavenie zemiakov vďačíme španielskemu rytierovi neblahej povesti Gonzales Jimenez de Quesadovi a jeho skupine vojakov, ktorí túto hľuzu objavili v dnešnej Kolumbii v osade Sorokoto.
Jesenné obdobie so sebou prináša nielen daždivé a pochmúrne počasie, ale aj krásne farby a mnoho darov prírody. Ak máte radi huby a tekvice, tak jeseň je pre vás tá pravá.
Sent Sovi je jedna z najstarších kuchárskych kníh z 12. storočia, v ktorej sa nachádzajú zmienky o katalánskom kuchárskom umení. Receptúry boli ovplyňované arabskou, germánskou a galskou kuchyňou.
Počas jesene dozrievajú rôzne plody v našich záhradkách. Nechajte sa inšpirovať sladkým jablkovým receptom našich babičieka  a dvoma chutnými slanými receptami, ktoré prekvapia vašich blízkych.
... je tu a femme vám ponúka niekoľko netradičných zaváracích receptov. Dostatok zaváracieho nadšenia a následne dobrú chuť!
Malé predjedlo nazývané chuťovka môže byť "predvojom" veľkej formálnej večere alebo tiež drobnosťou na zahryznutie pri posedení s vínom a pod. Možno neviete, že chuťovky sa zrodili na východ od nás - v Rus...
... je francúzske slovo, ktoré v preklade znamená roztopiť, femme vám priblíži tajomstvo správnej prípravy fondue a chutné recepty k tomu. Tento lahodný pokrm má pôvod vo Švajčiarsku. 
Grilovanie je veľmi starý a veľmi jednoduchý spôsob prípravy jedla. Okrem toho ponúka ešte čosi - romantiku. Ponuka grilovacích zariadení je široká - trh ponúka grily malé (kufríkove) i veľké ("nehnuteľné"), ce...
Zavrite nachvíľu oči. Predstavte si, že ležíte na nádhernej pláži pod kokosovými palmy. Teraz oči otvorte a siahnite po tom orosenom kokosovom drinku, ktorý stojí pred vami. Dali by ste si? S ALP...