Milujeme grilovačky – tie okamihy s blízkymi, kedy máme čas porozprávať sa, zabaviť a spoločne si vychutnať jedlo v exteriéri. Prepečenému steaku, grilovanej kuracinke ani zelenine z grilu n...
Zložité recepty si nechajte na jeseň. V lete si prácu odľahčíme. A aj jedlo. Máme pre vás skvelý recept s lososom a cestovinami a šopský šalát s domácimi pizza tyčinkami. Ideálny tiež d...
Nielen v horúcich letných dňoch privítame v jedálnom lístku niečo ľahšie. Máme pre vás pár skvelých tipov.  Z tofu, vďaka jeho neutrálnej chuti, pripravíte chutné slané jedlá i sla...
Slováci a Slovenky pijú kávu odlišne. Pre pánov je skôr silným životabudičom, dámy ju milujú ochutenú ako sladkú bodku za obedom. No či ide o mužov alebo o ženy, pre všetkých platí - za kvalitu s...
Aj počas mesiaca jún, už po piatykrát, pripravilo Tesco v spolupráci so šéfkuchárom Jaroslavom Ertlom, odborníkom na zero waste projekt Varenie bez zvyškov. 
Leto prináša so sebou mnohé príjemné chvíle, ktoré si vyžadujú náležité pohostenie. Ak sa však nechcete príliš dlho trápiť v kuchyni a zároveň svojim hosťom poskytnúť výnimočnú dobrotu, máme pre vás r...
Leto je tu leto a s ním aj teplé dni a večery, ktoré volajú po posedeniach s rodinou alebo priateľmi niekde v prírode či na záhrade. A čo iné patrí k príjemnému vonkajšiemu po...
Ak patríte medzi tých, ktorým záleží na zdravej a vyváženej životospráve, určite zaraďte do svojho jedálnička sardinky. A siahnite po jadranských, pretože práve Jadranské more má optimálny pomer slanosti a...
Buľva fenikla patrí medzi lahôdky hlavne v talianskej kuchyni, upokojujúco vplýva na nervovú sústavu a žerucha vám pomôže odstrániť únavu. Žerucha obsahuje množstvo železa, vitamínu C a meď. 
Orechy by nemali chýbať na žiadnom stole. Nielenže obsahujú celý rad vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a nenasýtené mastné kyseliny, sú tiež dokonalou náhradou mäsových, mliečnych a vaječných bielk...
Kto by nemiloval, nugát, karamel a oriešky? Nechajte sa inšpirovať nenáročnými receptami, ktoré potešia celú vašu rodinu. Na svoje si prídu deti, ktoré zbožnújú cukríky a doma pripravené karamelky sú to pravé,...
Slovenská bryndza by mala byť súčasťou každého zdravého jedálnička. Každý gram liptovskej bryndze obsahuje prospešné mikroorganizmy, vápnik, ktorý podporuje normálny energetický metabolizmus a ďalšie zdrav...
Mak siaty (Papaver somniferum) je jednoročná olejnatá rastlina. Na našom území je považovaný za tradičnú slovenskú plodinu, napriek tomu, že sa k nám dostal až začiatkom 19. storočia. Jeho ddrody delí...
Prvotriedny slovenský syr si môžete pripraviť aj doma. Trúfnete si? Poznáme syry prírodné a syry tavené.Prírodné syry sa v vyrábajú tak, že sa bielkovina mlieka vyzráža a oddelí sa rozpustná časť mlieka –...
Vegánstvo a vegetariánstvo je stále populárnejším spôsobom životného štýlu, ide ale o veľmi špecifické spôsoby stravovania. Kampaň „Rastlinný pondelok“, existuje už viac ako 100 rokov, nepresadzuje vegetariánst...
Dr. Oetker k nám prináša svetovú špecialitu, zmes na pečenie Pavlovu tortu, s ktorou máte istotu, že sa vždy podarí. Ale aký príbeh sa skrýva za jej vznikom?  Nechajte sa inšpirovať aj...
Vychutnať si dobrú kávu neznamená len rýchle espresso v rannom zhone. Prichádza jar a s ňou sa zobúdzajú aj chuťové poháriky – čo poteší taktiež milovníkov kávy. Pozrite sa, aké špeciality si jed...
Tento rok nám začalo pôstne obdobie pred Veľkou nocou 6. marca a potrvá do 18. apríla. Tí, čo dodržiavajú pôst v tomto období, to robia dobrovoľne a netýka sa to len chutných pokrmov, ale aj iných pôžitkov. Nec...