Viac ako 3000 návrhov vo výrobe, vyše 300 ocenení a práca vo viac ako 40 krajinách. To je Karim Rashid, dizajnér z New Yorku...
Čokoládu poznáme v rozličných podobách, pijeme ju ako nápoj, je sa ako pochúťka a pridáva sa do cukroviniek. A vy ju máte ako najradšej?
Územie Beaujolais na ktorom sa pestuje známa odroda vína Gamay siaha od Lyonu po Mâcon a jeho rozloha dosahuje  22 tisíc hektárov.
... v kúzelných, parížskych kaviarňach a reštauráciách! Nechajte sa inšpirovať z netradičného cestovateľského sprievodcu - Paríž.
Na výrobu zaváranín používame výhradne čerstvé, bezchybné ovocie. Prezreté alebo poškodené ovocie nie je vhodné. Môžeme tiež obrať ovocie zo záhrady v období zrelosti a zamraziť ho...
Špargľa môže byť biela, zelená, fialová, ale sú aj zmiešané odrody. Viete aký je medzi nimi rozdiel a ako ich správne pripraviť aj doma?
Jarné a letné mesiace sú nielen plné slnka, ale aj voňavých kvetov a byliniek. Popustite uzdu svojej fantázii a uvarte si z darov prírody domáci sirup!
... sú originálne, každá je niečim výnimočná. Ktorá kuchyňa z ázijského kontinentu je najlepšia? Každému z nás chutí niečo iné.
Pred Vianocami sa nám dostali informácie o šikovnej mašinke, ktorá zjednoduší prácu v kuchyni.
Aníz je korenina, ktorá je príbuzná feniklu a rasci. Používa sa v alkoholických nápojoch, do polievok, k rybacím jedlám ale aj ako bonbóny.
Túto oblasť Francúzska tvoria štyri departamenty, ktoré sú svetoznáme svojou kuchyňou, ale hlavne najlahodnejším produktom tejto oblasti vínom.
Rozhovor s dovozcom talianskych vín Petrom Balážom, ktorý prináša vína výhradne z produkcie menších rodinných vinárstiev v Taliansku.
Žiadny rum nie je taký dokonalý ako ten kubánsky. Je to skutočné dedičstvo „Ostrova slobody“, ktorý môžeme s hrdosťou nazývať aj „Ostrov pravého rumu“.
Klasické koláče a predsa iné! Príjemne môžete prekvapiť aj „klasikou“.Stačí len kúsok fantázie a inakosť sa prejaví pri podávaní.
Zdalo by sa, že historický monopol na výrobu syrov majú hlavne syrárske veľmoci Francúzsko, Taliansko a Veľká Británia,...
Šéfkuchár, gastronóm, moderátor, spisovateľ. Pojem, nielen v Čechách.  Proti svojej vôli sa vyučil za kuchára a varenie ho vôbec nebavilo.
Gourmet zakaždým ocení možnosť ochutnať výber rôznych syrov podávaných na syrových drievkach, s hroznom či jablkom a dobrým vínom.
Šéfkuchár v reštaurácii Lemonnier odhaľuje dôvody prečo sa stal kuchárom a niečo zo svojho kulinárskeho umenia, ktoré bolo patrične ohodnotené...