Španielska gastronómia je pestrá ako svojou farbou, i vôňou, tak i surovinami. Za túto rozmanitosť môže historický vývoj (najmä vplyv arabskej a africkej, maurskej aj americkej kuchyne), i r...
 ... patria do osobitnej skupiny syrov, ktorá obsahuje neprehľadnú pestrosť druhov a variantov, pretože nie vždy sa pri výrobe výlučne používa len kozie mlieko.
Na rozdiel od minulých storočí, súčasna kuchyňa vo Vatikáne je moderná a často ovplyvňovaná národnosťou jednotlivých pápežov, ale nebolo tomu vždy tak.
Zdajú sa vám mená povedomé, nemýlite sa. Majú blízko k čokoláde. Čokoláda bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes...
Mnohé z nás z nedostatku času, alebo dôvery vo vlastnú zručnosť trvale uprednostňujú hotové zákusky, ale dnes, v záplave cukrárskych návodov takmer z celého sveta, nemusíme klesať na duchu. 
...bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Na "podozrení", že podnecuje milostné vášne a predlžuje život sa trvá dodnes...
Zabudnite na chvíľu, že čokoláda "pomáha" zvyšovať hmotnosť, môže vyvolať zažívacie problémy (zápchu) a ohrozuje zubnú sklovinu... Čokoláda bola v minulosti považovaná za liek na rôzne neduhy... Zamerajte sa na...
Škótsku kuchyňu charakterizuje rozmanitosť ponúkaných pokrmov. Pripravujú sa morské aj sladkovodné ryby, zverina, divoké vtáky, hovädzie a iné.
Viete, že už Erasmus Rotterdamský spísal prvé pravidlá stolovania venované mladým mužom, ktoré sa neskôr stali predlohou pre ďalšie generácie? Táto kniha z roku 1530 sa stala veľmi populárnou a preložená b...
Nikto z nás sa nepoteší poletujúcim motýlikom zo špajze alebo skrine z vlnenými odevmi. Nie sú prieberčivé, chutí im všetko a pre náš byt znamenajú zaručene katastrofu. Pomôže jedine dokonalá revízia potravín a...
...pravdepodobne "vynašli" púštni Peržania, ktorí nosili mlieko vo vakoch z kozľacej kože - baktérie lactobacillus v nich za pomoci tepla premenili mlieko na jogurt.
Klobúk dole pred všetkými, ktorí si dokázali udržať svoju hmotnosť počas vianočných sviatkov! Pre tých ostatných, sme pripravili motivačné tipy na návrat, k pôvodnej váhe...
Vianočné sviatky sú nepredstaviteľné bez typického vianočného pečiva, rôznych koláčov a chutných maslových tort. Ponúkneme vám ideálne teploty pre pečenie rôznych cukroviniek a recepty k nim.
Nepriberať nám pomôže vhodne zvolený kuchynský servis, ďalej veľkosť tanierov a porcie na ne podávané. Všeobecne platí, že v súčasnosti jeme príliš veľké dávky jedla a často.
Traduje sa, že juhoburgenlandská pasienková hus je tvrdohlavá, preto sa najlepšie popása vonku. V novembri si preto nenechajte újsť kulinársky festival „Burgenlandská hus“.
Burgenlandské dezertné a červené vína prispievajú k medzinárodnej povesti vďaka obciam Deutschkreutz, Großwarasdorf, Horischon, Lutzmannsburg, Raiding, Unterpetersdorf a Neckenmarkt, ktoré tvoria najznámejšiu o...
Za dobrým grilovaným mäsom stoja chemické reakcie, ktoré pri teplote 154 °C na povrchu mäsa vytvoria za pár desiatok sekúnd, nové chutné molekuly z bielkovín a cukru.
Sekané aj mleté, pražené i solené, v masle aj v paste sme zvyknutí ich konzumovať. Neoddeliteľnou súčasťou k dobrému vínu sú mandle, čerstvé vlašské orechy, lieskovce a pistácie.