Francúzsky šarm

Pred nami jar a túžba po niečom novom... Začnite s rýchlokurzom šarmu, učiac sa od učiteliek najpovolanejších, od Francúzok. Čím to je, že Francúzky majú povesť výnimočne príťažlivých a šarmantných žien?

freepik_charm_lady_23

Zdroj foto: Freepik

FRANCÚZKY VEDIA UPÚTAŤ
už na diaľku - oblečením. Obľubujú jednoduchú eleganciu a majú štýl, ktorý dotvárajú výrazným akcentom, napríklad nádhernou šatkou, starožitnými náušnicami, náramkami odkiaľsi z druhého konca sveta... Celkový dojem býva natoľko nenútený, nápaditý a "šmrncovný", že otáča hlavami okoloidúcich. Nie je v tom nijaká mágia, dá sa to naučiť. Stačí prelistovať módne časopisy (a nielen tie najnovšie, v "módnikoch" starých dvadsať rokov nájdete úžasné veci a skvelú, nadčasovú inšpiráciu), potom z nich treba povystrihovať to najzaujímavejšie, zostaviť si podnetnú obrazovú kolekciu, na jej základe vymedziť svoj vlastný štýl, ktorý odráža špecifické potreby, spôsob života a osobnosť a, napokon, treba sa rozbehnúť po nákupoch; najlepšie do sveta. A nemusí to byť len Paríž. Môže to byť aj Varšava, Kodaň, Atény... Jednoducho miesta, na ktorých pulzuje život, obchod, rozmanitosť, inšpirácia. A čo je nevyhnutné? Schopnosť tešiť sa z postupného objavovania, nachádzania, skúšania a kombinovania, len vtedy to všetko bude mať zmysel a žiaduci efekt.

FRANCÚZKY SA VEDIA UČESAŤ
a ich hlavy nikdy nevyzerajú ako po "dvojtýždňovej chrípke". Je známe, že ženy z krajiny galského kohúta chodia často ku kaderníkovi a dajúc na odborníka, považujú za základ úpravy vlasov dobrý strih, ktorý sa ľahko udržuje. Až potom riešia problémy ako je odtieň, vlnitosť či rovnosť vlasov. Najobľúbenejší je u Francúzok variabilný typ účesu, čo znamená, že vlasy možno upraviť rôznym spôsobom: zvlniť, vyžehliť, vypnúť alebo doplniť šatkou a podobne. Skrátka na spôsob "vždy je zo mňa iná žena". A ešte niečo: Francúzky neuvidíte inak než s čerstvo umytými vlasmi.

FRANCÚZKY NENOSIA DIVADELNÝ MEJKAP,
verte, hrubú vrstvu líčidla neuvidíte ani na veľmi starých dámach, ktoré sú presvedčené, že bez líčidiel už nemôžu ľuďom na oči. A tie nešťastné "divadelné očné linky" nenosí za bieleho dňa hádam ani osôbka s menom Brigitte Bardotová, ktorá uviazla v čase a plus-mínus päťdesiat rokov nanáša na svoju tvár rovnaký typ mejkapu. Krásne Francúzsky dnes nosia "neviditeľný" alebo "jednosmerný" mejkap. To znamená maximálne nenápadný mejkap zvýrazňujúci osobitosť tváre alebo mejkap, ktorý viaže pozornosť na jednu, pôsobivejšiu časť tváre a ostatné časti necháva, aby ju dopĺňali. Intenzívne nalíčené oči aj pery vrhajú podozrenie, že ide o "pouličnú, pracovnú úpravu tváre". A čo je dôležité: Francúzky vždy obklopuje nevtieravá vôňa parfumu.

FRANCÚZKY CHODIA PRUŽNE
a nehrbia sa, ako je v našich končinách celkom bežné. Zdvihnuté ramená a vystretý chrbát vytvárajú dojem vitality, energie a vzbudzujú prirodzený rešpekt. Chudinky s ovisnutými ramenami, vláčiace mestom nákupné tašky a pohľadom mimovoľne analyzujúc kvalitu chodníka, by ste vo Francúzsku, a v Paríži zvlásť, nenašli ani s tímom detektívov. Skrátka, Francúzky si to vedia zariadiť. Aj to je súčasťou príťažlivosti a šarmu. Malý "francúzsky trik": hlavu nenakláňajte, držte ju pevne, rovno a bradu vysuňte mierne dopredu, čím si predĺžite krk a zvyknete si hľadieť na svet "zhora".

FRANCÚZKY POZNAJÚ SVOJU CENU
a nenúteným spôsobom na ňu vedia upozorniť. "Sebavedomie je základným kameňom ženskej osobnosti," vyhlásila slávna Sophia Lorenová, ktorá už o živote vie svoje a v memoároch nepopiera, že sa toho veľa naučila práve v etape života, ktorá sa viazala k francúzskej metropole. Jemný poloúsmev, sebaisté držanie tela a zdržanlivý prejav Francúzok dávajú jasne najavo: viem, kto som a poznám svoju cenu! A všetci dobre vieme, ako aura prirodzeného, nezúčastneného šarmu dokáže magnetizovať...

1 Komentár

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.