Prioritou nás všetkých by mala byť ochrana zdravia

Zdravie je to najdôležitejšie, čo máme, no napriek tomu mu nevenujeme dostatok pozornosti. O svoje zdravie sa zaujímame prevažne až keď pociťujeme prvé príznaky zdravotných problémov. Ochrana zdravia by mala byť pre nás všetkých prioritou.

shutterstock_zachranka

Kurz prvej pomoci

Stávajú sa situácie, kedy niekto z našich blízkych, či priateľov potrebuje okamžitú pomoc. Predlekárska prvá pomoc dokázala zachrániť život mnohým ľuďom a nikdy nevieme, či takúto pomoc nebudeme potrebovať aj my. Vzdelávanie verejnosti v základoch predlekárskej prvej pomoci má zmysel, či už medzi fyzickými osobami, alebo medzi zamestnancami.

Ak podnikáte a chcete zabezpečiť kurzy prvej pomoci pre všetkých, ktorí pre vás pracujú, obráťte sa na súkromnú záchrannú službu, ktorá takéto služby dokáže zabezpečiť. Dokážu poskytnúť semináre prvej pomoci, akreditované kurzy prvej pomoci pre žiadateľov o vodičské oprávnenie a zamestnancov. Naučia vás dokonca narábať aj s externým defibrilátorom.

Zdravotná služba na podujatiach

Vždy, keď sa zúčastnime hromadných podujatí, nájdeme tam aj zdravotnú službu. Ak podnikáte a plánujete zorganizovať nejaké podujatie, event, výstavu, mali by ste osloviť súkromnú zdravotnú službu, ktorá vám poskytne zdravotnú službu aj na podujatiach. Zdravotná služba na podujatiach je veľmi dôležitá a v prípade ohrozenia života dokáže plnohodnotne zasiahnuť takmer okamžite. Pri ohrození život ide doslova o minúty a práve blízkosť záchranárskeho personálu.

Ochrana zdravia by mala byť prioritou nás všetkých. Zamestnávatelia by mali zabezpečovať kvalitné ochranné pracovné pomôcky, kvalitné bezporuchové stroje neohrozujúce zdravie zamestnancov a kurzy prvej pomoci a pravidelné BOZP, ktoré dokážu výrazne znížiť počet pracovných úrazov. Fyzické osoby si môžu dohodnúť u súkromnej zdravotnej služby kurz prvej pomoci, a to hlavne v prípade, keď vedia, že tento kurz niekedy využijú, napríklad v rizikovom zamestnaní.

Zdroj obrázka: Autor: Jaromir Chalabala  / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.