4 denné návyky úspešných ľudí

Napísal Kristína Chudá 24. apríl 2022

Kedy ste úspešní? Ako sa dá definovať úspech? Úspech nemá definíciu, pretože u každého úspech znamená niečo celkom iné. Niektorí sú úspešní, keď dostanú k výplate prémie, iný je úspešný vtedy, ak si môže dovoliť luxusný a najnovší model jaguára a ďalší je úspešný vtedy, ak príde do práce včas. 

shutterstock_w_comp21

Napríklad miliardár a investor Warren Buffett sa vždy obklopí ľuďmi, ktorí sú „lepší“ ako on, a nazýva to jedným z kľúčov, ktoré ho dostali tam, kde je dnes.

A čo generálny riaditeľ spoločnosti Apple? Tim Cook kedysi povedal: „Robte to, čo máte radi, a vložte do toho celé srdce a potom sa môžete len baviť,“ toto je podľa Tima ďalší kľúčový princíp k dosiahnutiu skutočného úspechu.

Niekedy vám úspech uniká, pretože to nevedomky dovolíte. Dnešné úspechy sa merajú úspechmi  iných ľudí. Domnievate sa, že úspech je „vonku“, zatiaľ čo v skutočnosti ho máte na dosah. Začnite používať návyky úspechu ľudí, ktorí toto všetko zažili. Keď sa na to pozriete bližšie, uvedomíte si, že ste k úspechu bližšie, než si myslíte.

1. Byť v spoločností úspešných ľudí

Miliardár a investor Warren Buffett praktizuje tento zvyk už od nepamäti a nazýva ho jedným z jeho kľúčov úspechu:  „Stretávajte sa s ľuďmi, ktorí majú lepšie spoločenské aj finančné postavenie.“ Keď sa naučíte správať ako úspešní ľudia, pozdvihnete tým svoj vlastný úspech.

2. Poznajte svoju myseľ

To, čo úspešní ľudia azda najjasnejšie chápu, sú oni sami. Toto je najväčšia forma vedomostí, ktoré môžete získať. Začnite s poznaním svojich myšlienok a seba samého. Lee J. Colan, spoluzakladateľ The L Group a autor knihy " The Power of Positive Coaching ", hovorí: „Vťahujete do svojho života to, o čom neustále premýšľate – to dobré aj to zlé." Inými slovami, ak vždy premýšľate o negatívnych veciach, potom naprogramujete svoju myseľ a tieto myšlienky sa stanú realitou. „Negatívne myšlienky sú našliapnuté míny pozdĺž cesty k vášmu šťastiu," hovorí Colan. Našťastie je to aj naopak. Ak dôsledne a úmyselne myslíte pozitívne, maľujete si tak obraz budúcich úspechov vo vašej mysli.

3. Aj neúspech vás posunie ďalej

Úspešní ľudia vedia, že život je o ceste, nie len o konečnom cieli. Všetky prekážky, ktoré v živote zažijete vás učia, vďaka ním vaša osobnosť rastie a ide vpred, aj keď príde aj z času na čas zlyhanie. Samotná cesta za cieľom je úspech. Keby ste v živote neprešli tým, čím ste prešli, neboli by ste tam, kde ste teraz.

4. Pohnite sa vpred

Ste v práci frustrovaný a napriek tomu v nej ostávate? Budete naďalej frustrovaný. Ak ste uviazli vo svojom živote na mŕtvom bode a neviete nájsť cestu vpred, prvým krokom ako sa pohnúť z miesta, je dať si nový ľahšie dosiahnuteľný ceľ. Hneď, ako sa „spamätáte“ a začnete to byť opäť VY, ste na tej vašej správnej ceste. Ak nesedíte v kúte a ste akčný človek, život vás odmení. Alfa omega úspechu je akcia. Ľudia, ktorí v živote uspeli a niečo dokázali, majú cieľavedomú a zmysluplnú činnosť. Je čas, keď musíte stlačiť spúšť. Ste pripravení?

Zdroj foto: Shutterstock


https://www.businessinsider.com/daily-success-habits-warren-buffett-tim-cook-2019-5

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.