Prečo je Púchov a jeho okolie vhodnou lokalitou pre víkendový pobyt?

Pokročilá jeseň je obdobím, keď už príliš neriešime nejaké pobyty a v podstate čakáme na koniec roka a oddych počas Vianoc. Ale nemusí to tak byť. Čo takto vyraziť hoc aj na predĺžený víkend do nejakej lokality, ktorá nie je preplnená turistami? Napríklad do Púchova?

shutterstock_slovensko

Obľubujete náučné chodníky? 

Púchov a jeho okolie ponúka množstvo spôsobov využitia voľného času bez ohľadu na to aké ročné obdobie práve je. Podotkneme však, že táto oblasť zaujme skôr ľudí, ktorí obľubujú aktívny pobyt v prírode, či históriu a v zime lyžovanie. Kvôli čomu sa vám teda oplatí rezervovať si víkendové ubytovanie v Púchove?

Púchovská dolina a Strážovské vrchy sú ideálne pre oddych v prírode, turistiku, či spoznávanie náučných chodníkov. Jeden z najobľúbenejších je náučný chodník Tri skaly. Tento 13 km dlhý náučný chodník vás (ako z jeho názvu vyplýva) dostane k trom skalným útvarom, ktorými sú Lazovská skala, Čertova skala a skala Vieska. Okrem toho na tomto náučnom chodníku nájdete rozhľadňu na kopci Tlstá hora (651 m n. m.), vďaka ktorej sa budete môcť pokochať pekným výhľadom na okolie.

Bohatá história a dve slovenské naj

Ak máte okrem turistiky radi aj históriu, zamierte na Púchovskú vrchovinu. Okrem krásnej prírody sa tu stretnete aj s históriou keltských Kotínov. Alebo môžete zamieriť na dva hrady, ktoré sa nachádzajú neďaleko Púchova. Ide o Lednicu a Považský hrad.

Keď už budete spoznávať okolie Púchova, respektíve aj neďalekej Považskej Bystrice, určite sa vyberte do Manínskej tiesňavy, ktorá je najužším kaňonom na Slovensku. Naviac susedí z Kostoleckou tiesňavou, v ktorej nájdete takzvanú Strechu Slovenska, najväčší skalný previs na našom území.

Spomenuli sme, že ubytovať sa v Púchove je vhodné aj v zime ak obľubujete lyžovanie. Neďaleko mesta sa totižto nachádza hneď niekoľko lyžiarskych stredísk: Dešná, Čertov, Kohútka, ktoré sa nachádzajú relatívne blízko seba na „rozhraní“ Slovenska a Česka, prípadne južným smerom nachádzajúci sa Mojtín.

Zdroj obrázka: Autor: Viliam.M / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.