Mať tak o koliesko viac!

Napísal Mária Lešková 18. máj 2017

O niektorých ľuďoch sa hovorí, že majú v hlave o koliesko viac. Patria k nim klauni, umelci a vynálezcovia. Nebyť ich, svet by bol smutný-neveselý a žilo by sa nám náramne ťažko. 52 naozajstných príbehov, ktoré vymyslelo 20. storočie.

Za posledných sto rokov vzniklo toľko vynálezov ako nikdy predtým za celých tisíc rokov dozadu! Dívame sa na ne a používame ich s takou samozrejmosťou, ako keby tu boli odjakživa. Ale ony  ̶  neboli!

Knižka Mať tak o koliesko viac! mapuje vynálezy 20. storočia, akými sú napríklad počítač, televízia, laser, xerox, či zips. Samotných objavov a vynálezov bolo v uvedenom období oveľa viac, ako ich autori zaradili do knihy. Odpoveď prečo tam nie sú je jednoduchá. Do takej útlej knižočky by sa im všetko nepomestilo. Ivan a Dávid Popovičovci sa držia faktov, ale podávajú ich s  hravosťou a humorným nadhľadom. Mať tak o koliesko viac! je čítanie pre mladších aj starších čitateľov, ktoré nevychádza z módy ani v 21. storočí.   V podaní Ivana a Dávida Popovičovcov knižka tiež prináša veselé obrázky o vážnych vynálezoch. Podľa tejto knihy nakrútili Ivan a Dávid Popovičovci animovaný seriál vysielaný RTVS. 

Knižka Mať tak o koliesko viac! vychádza na 224 stranách. Maloobchodná cena 12,90 €.

www.bux.sk, www.ibux.skwww.ikar.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.