Fotokniha Čarovný Poprad a okolie

Brána do majestátnych Tatier bude zachytená v pripravovanej čarovnej knihe o Poprade a jeho okolí. Poprad, malebné mesto situované vo východnej časti Slovenska, slúži ako brána do majestátnych Vysokých Tatier.

poprad_1_260524

Toto mesto, s jeho bohatou zmesou prírodnej krásy a historického čara, poskytuje jedinečný zážitok pre turistov aj miestnych obyvateľov. Práve sem sa tentokrát zatúlali čarovní fotografi, aby pre nás pripravili foto-publikáciu najkrajších častí tohto kúta Slovenska.

Vydavatelia z Kynceľovej pri Banskej Bystrici sa rozhodli vytvoriť dielo, do ktorého sa mohli zapojiť aj miestni fotografi z Popradu a jeho okolia. Ich čarovné fotografie majú možnosť zviditeľniť v pripravovanej publikácii Čarovný Poprad a okolie. Fotografická publikácia má za úlohu pomôcť nielen v rozvoji cestovného ruchu, ale aj ponúknuť domácim nový pohľad na vlastný región.

Poprad je strategicky umiestnený v údolí rieky Poprad, obklopený Vysokými Tatrami na severe, Nízkymi Tatrami na juhu a Levočskými vrchmi na východe. Táto výhodná poloha ho robí dôležitým dopravným uzlom pre tých, ktorí sa vydávajú do Tatier. Mesto sa pýši dobre prepojeným dopravným systémom, vrátane letiska, významnej železničnej stanice a hlavných cestných spojení, čo uľahčuje prístup do rôznych častí Slovenska a ďalej. Je to mesto, ktoré má čo ponúknuť každému, kto ho navštívi.

Vydaním obrazovej publikácie chce vydavateľstvo podporiť rozvoj mesta Poprad a jeho okolia. Umelecké fotografie miestnych nadšencov fotografovania sa stanú súčasťou knihy o tomto regióne. Tým, že v tomto regióne žijú, poznajú ho do takej miery, že dokážu vystihnúť moment, kedy sa daný objekt, prírodná scenéria či kultúrno-historická pamiatka ukáže v netradičnom svetle. Preto v správnom čase a na správnom mieste zvečnili neopakovateľné fotografické zábery.

Táto kniha je súčasťou ucelenej celoslovenskej edície, ktorá má poslanie prinášať ľuďom jedinečný pohľad na krajinu. Základnou myšlienkou je, že najúžasnejšie fotografie každého regiónu spravia miestni fotografi. A práve s nimi spolupracujeme. Voláme ich čarovní fotografi a dávame im príležitosť vydať svoje skvostné fotografie aj knižne. A presne takouto čarovnou bude aj kniha o Poprade a jeho okolí“ približuje Milan Paprčka, fotograf a riaditeľ vydavateľstva.

poprad_2_260524

Obrazová časť knihy bude obohatená epickými popismi a tiež informáciami o samosprávach, kultúrnych i vzdelávacích inštitúciách či regionálnych podnikoch, ktoré pôsobia v Poprade či jeho okolí. Podľa slov Ľuboša Vyskoča ako projektového manažéra, sa tak do prípravy knihy môže zapojiť aj široká verejnosť.

Z môjho pohľadu je projekt Čarovný Poprad a okolie výnimočný, pretože v tomto regióne sa po takmer deviatich rokoch pôsobenia vo Vydavateľstve CBS, pracovne ocitám po prvý-krát. A každé "prvý-krát" býva veľkou výzvou. Pre všetky regióny je charakteristické, že majú svoje vlastné špecifiká, históriu, kultúru, tradície i mentalitu obyvateľov. Je krásne toto všetko objavovať a spoznávať. Podtatranský región je bezpochyby jedným z najfotogenickejších na Slovensku a možno nielen tu. Z tohto miesta by som chcel úprimne poďakovať fotografom, vďaka ktorým máme možnosť zostaviť jedinečnú knižnú publikáciu plnú podmanivých umeleckých záberov s príznačným prívlastkom "čarovné". Bude určite jednou z najkrajších fotografických kníh, vďaka ktorým poletí do celého sveta chýr o kráse Tatier a malebných zákutí pod nimi,” dodáva Ľuboš.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.