2 knižné novinky: Hyperion a Vlákna mágie

Napísal Michaela Machajdíková, Albatros Media SK 13. apríl 2024

Aprílový edičný plán je naplnený úplne fantastickými titulmi. Román Hyperion, kultová vesmírna opera, vychádza prvýkrát v slovenskom preklade Michala Jedináka a slovenská autorka Vlaďka Šebová uzatvára voľnú sériu Piesne troch svetov románom Vlákna mágie.

 Hyperion - Dan Simmons

"Kultová vesmírna opera, jedna z najdôležitejších sci-fi ság histórie."

O knihe...

Na planéte Hyperion, za hranicami vplyvu zákonov Hegemónie človeka, číha hrozivý tvor menom Rapír. Niektorí ho uctievajú, iní sa ho desia a ďalší sa zaprisahali, že ho zničia. Rapír vyčkáva v Údolí Hrobiek času, kde sa zlovestné monumenty hýbu proti prúdu času.

V predvečer armagedonu, zatiaľ čo sa celá galaxia pripravuje na vojnu, sa sedem pútnikov vydáva na poslednú cestu na Hyperion hľadať odpovede na nevyriešené hádanky vlastných životov. Každý z nich si nesie zúfalú nádej a strašné tajomstvo. A jeden z nich môže mať v rukách osud celého ľudstva.

am_lindeni_cooboo_424

Zdroj foto: Albatros Media.SK, Lindeni, COOBOO

Vlákna mágie - Vladimíra Šebová
"V láske sa jej nedarí, ale čary dokonale ovláda. Čo keby si aj lásku pričarovala? Voľné pokračovanie série Piesne troch svetov."

O knihe...

Sedemnásťročná čarodejnica Agáta kúzli štrikovaním a háčkovaním. Doma ju obklopuje silná mágia, no v škole je pre bežných smrteľníkov sivou myškou. Keď stratí poslednú nádej zaľúbiť sa, rozhodne sa problémy s láskou vyriešiť zakázanými čarami. Mágia má však vlastné chodníčky a kúzlo lásky naberie nečakaný zvrat.

V snahe zistiť následky svojho kúzla, začne Agáta pátrať na vlastnú päsť. Odkrýva nielen tajomstvá zdanlivo pokojného mesta a jeho obyvateľov, ale aj vlastnej rodiny. Čelí zlomyseľným vílam, starkej hovoriacemu krkavcovi, náročným prijímačkám na čarodejnícku akadémiu a snaží sa utajiť svoje magické schopnosti aj pred najlepšou kamarátkou.

Má nešťastie v meste na svedomí Agátino kúzlo alebo sa v uliciach skrýva iné nebezpečenstvo?

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.