Marec – mesiac čítania. Prečo je digitálna kniha pre deti skvelou voľbou?

Ak si ešte vaše ratolesti nevypestovali vzťah ku knihám, skvelým vstupom do sveta čítania pre ne môžu byť digitálne knihy. Digitálna knižnica KUBO čoskoro ponúkne tituly aj pre deti s dyslexiou novinku v podobe špeciálneho písma.

1_kubo_mama

Počas marca, mesiaca knihy, už tradične motivujeme deti k čítaniu a objavovaniu literatúry. Dostupnosť a praktickosť digitálnej knihy, môže posilniť motiváciu detí ponoriť sa do sveta príbehov a vypestovať návyk, vďaka ktorému budú siahať po knihách častejšie.

Digitálne knihy kombinujú zábavu, vzdelávanie a jednoduché používanie, čím môžu podporiť vzťah mladších generácií k čítaniu. To im pomáha naučiť sa používať jazyk, rozvíjať sociálne zručnosti, kritické myslenie, empatiu, kreativitu, ale tiež napríklad aj schopnosť počúvať, samostatne premýšľať i riešiť problémy. V digitálnej knižnici KUBO - detské knihy nájdu malí čitatelia viac ako tisíc kníh. Tituly v KUBOvi sú podobné tlačeným knihám - od klasických e-kníh sa odlišujú hlavne tým, že obsahujú pôvodné ilustrácie, čo v očiach malých čitateľov zvyšuje ich atraktivitu.

Nespornou výhodou digitálnych kníh je ich dostupnosť. Dieťa sa do nich môže začítať vo svojom alebo rodičovom mobilnom telefóne či tablete kedykoľvek a kdekoľvek. Aplikácia KUBO ponúka prístup k viac ako 1 500 titulom na jednom zariadení. Vďaka tomu majú deti veľa možností na čítanie, aj keď sú mimo domova alebo školy. Takáto knižná streamovacia služba výrazne uľahčuje aj cestovanie, čo rodičia ocenia najmä vtedy, keď ich dieťa často mení svoje preferencie v čítaní.

2_kubo_girl

Vďaka možnosti prispôsobiť veľkosť či typ písma môžu byť digitálne knihy prospešné aj pre deti so špecifickými potrebami alebo poruchami čítania. Digitálna knižnica KUBO čoskoro ponúkne pre deti s dyslexiou novinku v podobe špeciálneho písma. Stačí si len v nastaveniach e-knihy prepnúť font z klasického na DYSFONT a žiaci a žiačky sa môžu zahĺbiť do kníh z čítankového, odporúčaného aj oddychového čítania, a to v rôznych jazykoch ako slovenčina, čeština, angličtina či ukrajinčina.

https://www.kubomedia.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.