Dva rôzne knižné pohľady na to, ako sa vyrába veľkofilm...

Napísal Mário Gešvantner 10. marec 2024

Tom Hanks po skvelých poviedkach, ktoré boli prvou knihou na našej značke Lindeni, tentoraz prichádza so superrománom o superhrdinoch Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm. Posledný sen je najosobnejšia kniha geniálneho režiséra Pedra Almodóvara!

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm - Tom Hanks

Superromán o superhrdinoch od oscarového herca Toma Hanksa, ktorý prichádza s bonusom v podobe troch komiksov!

1_lindeni_10324

Zdroj foto:  © Author photograph (c) 2013 Columbia Pictures Industries, Inc.

Tom Hanks. Herec, scenárista, režisér a producent. V súčasnosti patrí medzi najlepších a najoceňovanejších hercov svojej generácie. Exceluje rovnako v komédiách ako aj vo vážnych drámach a prirodzenosť a nesmierna empatia, s akou stvárňuje rôznorodých hrdinov vo filmoch, sa prejavuje aj v jeho literárnych postavách. Tým vzbudzujú u čitateľov sympatie a sú im veľmi blízke. Svoje texty publikoval v New York Times, Vanity Fair či v magazíne New Yorker.

Po poviedkovej zbierke (O nezvyčajných ľuďoch a písacích strojoch) vychádza v slovenskom preklade Diany Ghaniovej román Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm, dojemný a úžasne podnetný príbeh o zákulisí vzniku filmu. Román o súčasnej aj minulej Amerike, o svete šoubiznisu aj o skutočnom svete, v ktorom všetci žijeme a snažíme sa prežívať šťastne a naplnene.

Rok 1947. Problémový vojak sa po návrate z vojny zoznamuje so svojím talentovaným päťročným synovcom, v ktorom zanechá nezmazateľný dojem,a potom na dvadsaťtri rokov zmizne.

Prestrih do roku 1970: Synovec, ktorý teraz kreslí undergroundové komiksy v Oaklande v Kalifornii, sa znovu stretáva so svojím strýkom, spomína si na komiks, ktorý čítal, keď mal päť rokov, a kreslí novú verziu so strýkom ako hrdinom bojujúcim počas druhej svetovej vojny.
Strih do súčasnosti: Úspešný režisér objaví komiks z roku 1970 a rozhodne sa z neho vytvoriť súčasný film o superhrdinovi.
Román Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm je 3000 titulom v produkcii Albatros Media Slovakia. Kniha obsahuje bonusový materiál v podobe autorských komiksov Toma Hanksa, ktoré ilustroval R. Sikoryak.

O knihe...

Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny. Zoznámime sa s mužskou hviezdou filmu s mimoriadne komplikovanou povahou, s úžasnou hlavnou predstaviteľkou, excentrickým scenáristom/režisérom, producentkou, asistentkou produkcie a všetkými ostatnými na oboch stranách kamery.

Posledný sen - Pedro Almodóvar

Najosobnejšia kniha geniálneho režiséra Pedra Almodóvara!

2_lindeni_10324

Zdroj foto: Pedro Almodóvar © Nico Bustos

O knihe...

„Táto kniha pripomína autobiografiu, hoci neúplnú... Čitateľ sa z nej o mne dozvie veľmi veľa.“ Takto Pedro Almodóvar definuje svoju prvú zbierku dvanástich poviedok, pokrývajúcich rozsiahlu škálu tém vo fascinujúcej zmesi fikcie a reality z obdobia od konca 60. rokov až po súčasnosť. Čítať tieto poviedky je ako pozerať Almodóvarove filmy: prekvapujúce, zábavné, mätúce, dojímavé a podnecujúce k zamysleniu. Táto mnohotvárna a mnohovrstvová próza sa dá považovať za autoportrét originálneho umelca.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.