Novinka: vylepšená funkcia aplikácie o počasí na horách

Napísal TS Počasie & Radar 28. december 2022

Lyžovačka či zimná turistika patria k obľubeným zimným aktivitám mnohých z nás. Počasie na horách však vie byť nevyspytateľné. Aby ste sa na dni strávené na horách vedeli správne pripraviť, je tu vylepšená funkcia aplikácie Počasie & Radar s množstvom informácií nielen pre lyžiarov či turistov.

shutterstock_hory_lyze_22

Počasie na horách Zdroj: Shutterstock

Počasie na horách

Kompletne prepracované počasie na horách poskytuje informácie o aktuálnom počasí priamo v lyžiarskom stredisku a okrem pohľadu na najbližších 90 minút ponúka aj najnovšie snímky z webkamier z lyžiarskych stredísk. Presná predpoveď počasia na dnes a na zajtra je ideálna pre tých, ktorí chcú z pohodlia domova plánovať krátky výlet do hôr alebo najbližšie dni zimnej dovolenky.

Milovníci zimných športov tu môžu zistiť:

  • aktuálnu teplotu,
  • počet hodín slnečného svitu,
  • UV index,
  • pocitovú teplotu,
  • s akými nárazmi vetra treba počítať.

Čerstvý prašan alebo starší zmrznutý sneh?

Ktorý lyžiar by nemiloval lyžovanie v čerstvo napadanom snehu... Všetci tí, ktorí chcú vedieť, aký je aktuálny stav zjazdovky, nájdu tieto informácie v aplikácii po zadaní konkrétnej lokality.

2_281222

Počasie na horách v aplikácii. Počasie na horách - zadanie lokality. Zdroj: Počasie & Radar                                                                

Pokročilí lyžiari a snowboardisti sa odteraz môžu tešiť z veľmi špecifickej informácie – aká je výška nového snehu pre danú lyžiarsku oblasť. Aj lyžiari v hlbokom snehu a mimo zjazdovky teraz lepšie vedia, kedy a predovšetkým koľko nasnežilo v posledných hodinách.

Okrem všeobecných informácií o lyžiarskej oblasti a vybavenosti sú tu aj informácie o výške snehu v doline a hore na kopci. Hlásenia o stave zjazdoviek sú pravidelne aktualizované o nahlásené údaje priamo z lyžiarskych areálov. Bežkári si tiež prídu na svoje: teraz môžu vidieť, koľko kilometrov bežkárskych tratí je upravených.

Rozsiahle informácie o lyžiarskych a horských podmienkach sú okrem aplikácie (Android i iOS) dostupné aj na webovej stránke pocasieradar.sk rovnako po zadaní vybranej lokality.

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.