Poznáte rôzne druhy skladovej manipulačnej techniky?

Žiadny väčší sklad sa nezaobíde bez rôznej manipulačnej techniky. Tá nielenže uľahčuje prácu zamestnancom skladu, ale naviac im umožňuje manipulovať aj s nákladom príliš veľkým a ťažkým na to, aby s ním bolo možné pracovať bez takejto techniky.

shutterstock_work22

Vysokozdvižný vozík je základ

Keď sa povie manipulačná technika, väčšina ľudí si zrejme predstaví všestranný vysokozdvižný vozík. Áno, vysokozdvižné vozíky sú zrejme najtypickejšími predstaviteľmi tejto kategórie. Či už ide o „klasiku“ v podobe vozíkov so spaľovacími motormi, alebo moderné ekologické riešenia v podobe elektrických vysokozdvižných vozíkov, vždy s nimi dosiahnete mimoriadne presnú a efektívnu manipuláciu s nákladom.

Alternatívou k vysokozdvižným vozíkom sú takzvané stohovacie vozíky. Ide o vysokozdvižné ručne vedené vozíky, ktoré sú obratné, výkonné a z hľadiska údržby nenáročné. O efektívnu manipuláciu s nákladom budete mať postarané aj ak sa rozhodnete pre takúto techniku.

Manipulačná technika, ktorá si poradí aj v náročných podmienkach 

Často môžete v skladoch nájsť aj nízkozdvižné paletové vozíky. Aj keď neumožňujú zdvíhanie nákladu do výšok, pri vykladaní nákladných vozidiel alebo vychystávaní tovaru skvelo poslúžia, keďže umožňujú rýchlu prepravu nákladu.

Keď sa hovorí o vlastnostiach, ktoré musí mať dobrá manipulačná technika, nezaobíde sa to bez schopnosti ľahko manévrovať v často úzkych a stiesnených priestoroch skladov. Pre obzvlášť úzke uličky sú tu špeciálne vozíky určené do veľmi úzkych uličiek, ktoré dokážu dokončiť prácu aj s minimom priestoru.

Efektívny sklad je ten, v ktorom môže byť maximum tovaru na minimálnom priestore. Skladové priestory predsa nie sú lacné. Preto sa používajú stále vyššie regály. A to si vyžaduje vysokozdvižné vozíky s meniteľným dosahom, ktorý môže dosiahnuť až 14 metrov.

Zdroj obrázka: Autor: alinabuphoto / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.