Jednoduché triky na bleskové jarné upratovanie domácnosti

Už je to tak, jar je tu! So zvyšujúcimi sa teplotami a prebúdzajúcou sa prírodou už ju skrátka nemôžete dlhšie ignorovať. Preto je na čase jar privítať aj doma. A ako to urobiť lepšie, než sa pustiť do jarného upratovania? Máme pre vás niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu váš domov upratať raz dva.

shutterstock_tidy22

Určite to tiež poznáte - odkladanie upratovania do poslednej chvíle. Cez záclony už skoro nie je vidieť, skrine po zime pretekajú oblečením a do prachu na poličkách by ste mohli písať odkazy. Už to vyzerá, že začnete, ale potom sa vždy objaví niečo dôležitejšie. Okrem toho sa vám do toho toľko nechce! Nezúfajte, jarné upratovanie nemusí byť vždy otrava.

S našimi trikmi upratovanie zvládnete ľavou zadnou. Nakoniec budete mať skvelý pocit z odvedenej práce. Tak zoberte metlu a vymeťte pavučiny a usporiadajte si domov tak, aby bol svieži a plný energie.

Preberte svoj šatník

Zimné oblečenie by malo urobiť priestor tomu jarnému a ľahšiemu. Predtým než však vymeníte garderóbu, preberte zimné kúsky a zbavte sa tých, ktoré ste nenosili, alebo už nosiť nechcete. Tie, ktoré si naopak necháte, vyperte alebo pošlite do čistiarne. Kabáty, zimné bundy aj zimné športové oblečenie nechajte vyčistiť. Uvidíte, ako sa vám odľahčí skriňa a koľko miesta sa v nej uvoľní.

Zbytočnosti musia preč!

Pretriedili ste si šatník? Skvelé. Teraz nastal čas urobiť to isté aj so zvyškom domácnosti. Staré časopisy, papieriky, vyschnuté laky na nechty, vypísané fixky a množstvo ďalších vecí, to všetko musí ísť preč! Tieto nepotrebné veci zaberajú miesto a robia doma neporiadok. Keď ich postupne preberiete, budete mať domov ihneď úhľadnejší a čistejší.

Najlepší upratovací pomocníci

Nechcete používať pri upratovaní chémiu? Nevadí. Perfektné čistiace prostriedky vyrobíte vo vlastnej kuchyni za chvíľu. Zaručene totiž máte doma ocot, soľ, kyselinu citrónovú a jedlú sódu. Napríklad ocot si poradí s oknami, kúpeľňou aj prachom. Okrem toho ho môžete použiť aj namiesto aviváže pri praní. Ocot má skvelé čistiace a dezinfekčné účinky, stačí ho zriediť v pomere 1:3 s vodou.

Soľ vás zbaví mastnoty a fľakov. Stačí ju nasypať na miesto, ktoré potrebujete vyčistiť, zrnká soli zľahka rozotrieť a nechať niekoľko minút pôsobiť. Potom miesto umyte vodou. Kyselina citrónová zase v kombinácii s jedlou sódou vytvorí bezkonkurenčnú čistiacu pastu.

Nakúpte nové kvety

Jar je pre mnohých najkrajším obdobím v roku, všetko kvitne, príroda sa prebúdza po zimnom odpočinku. Pozvite ju aj k sebe domov! Ako? Otvorte okná, poriadne vyvetrajte a kúpte si domov aj čerstvé kvety. Nielen, že sú krásne a budú váš domov zdobiť, ale aj vám doma budú vytvárať viac kyslíka. Vybrať si môžete akékoľvek kvety, ktoré budú ladiť s vašimi jarnými dekoráciami.

Jarné upratovanie nemusí byť nudné ani nekonečné. Stačí si vo všetkom urobiť systém a veci, ktoré nemusíte robiť sami, nechajte urobiť profesionálov. Uvidíte, že nakoniec všetko stihnete behom chvíle a ešte vám zostane čas na jarnú prechádzku.

Zdroj obrázku: Rimma Bondarenko / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.