Daždivé dni počas prázdnin? S týmito hrami sa zabavíte ako nikdy

Napísal Kristína Chudá 09. júl 2022

Aj keď je  leto, nie každý deň slnečný a nie každý deň sa dá hrať vonku na preliezkach či na dvore. Nezúfajte! Či už vonku leje, fúka alebo práve prebieha silná búrka, tieto hry vám garantujú rodinnú zábavu, ktorú by ste možno ani vonku nezažili.

girl_rain_22

„Ach nie, vonku zasa prší,“ aj vy to počujete často od svojich drobcov?

1. Zrkadlový tanec

Radi sa vaše ratolesti predvádzajú pred zrkadlom? Buďte zrkadlom vy! Zrkadlový tanec je hra minimálne pre celú rodinu. Vyberte si svojho „šéfa“, ktorý vyberie repertoár piesni a začne tancovať akýmkoľvek a hlavne vtipným spôsobom. Každý „hráč“ musí doslova presne skopírovať tanečné kreácie. A komu sa to nepodarí? Ten bude v nepodarenej tanečnej pozícii stáť dve minutý. Čo vy na to? Skúsite to?

2. Twister

Hra, ktorá vaše telo zauzľuje a zabaví ešte viac. Táto spoločenská hra Twister sa hrá s minimálnym počtom hráčov 3, z toho je jeden rozhodca, ktorý roztáča spinner. Po roztočení spinera rozhodcom sa ručička zastaví na niektorom poličku a hráč musí dať danú ruku či nohu na určenú farbu. A že nemáte túto veselú hru pri sebe? Nevadí, stačí veľký papier, farby, dávka trpezlivosti a o zábavu máte postarané.

3. Postavte si bunker

Bunker je pre drobcov niečo tak zaujímavé a pritom tak nenáročné zostrojiť. Stačí vám veľký jedálenský stôl, ktorý keď zakryjete obrovskou dekou, v tom momente pod stolom vznikne bunker, z ktorého už ťažko budú vychádzať. Samozrejme, že vstup do bunkru je povolený len deťom a dospelákom len na tajné heslo.

4. Dom plný prekážok

Namotajte si špagáty, stužky, či krepový papier od steny ku stene, od dverí ku dverám, krížom krážom po chodbe či detskej izbe a nechajte deti súťažiť v preliezaní prekážok. Môžete im stanoviť aj časový limit, za aký majú prekážkovú dráhu preliezť. Víťaz môže dostať sladkú odmenu.

5. Zorganizujte si módnu prehliadku

Zorganizujte pre vaše malé princezné deň plný parády. Otvorte si detskú a mamičkinu skriňu, vyberte tú najkrajšiu bižutériu, tie najúžasnejšie topánky a „môžete začať slečna modelka“. Predvádzajte sa, vykrúcajte sa a najmä, foťte sa. Spoločné fotky si vystavte do rámčeka ako spomienku na jeden úžasný upršaný deň.

6. Voskovaný papier a ide sa korčuľovať

Pirueta, otočka, skok a dvojitá pirueta. Krasokorčuľovanie je nádherný šport a vaši malí drobci takýto pocit veľkého úspechu môžu zažiť aj priamo doma v obývačke. Pýtate sa ako? Stačí, ak máte doma hladkú podlahu, voskovaný papier a zábava môže začať. Vytvorte z papiera „korčule“, upevnite ich na nohy a pustite hudbu a predstavenie začína. Každý korčuliar si môže vybrať svoju vlastnú pieseň a nacvičiť si choreografiu, než sa vydá na „ľad“. Smiech a zábava je zaručená, no uistite sa, že pády nie sú príliš tvrdé.

7. Zahrajte sa na kuchárov

Navarte si s deťmi obed alebo napečte chutné koláčiky. Deti veľmi radi pomáhajú v kuchyni a keď môžu miešať cesto, sú v siedmom nebi. Vykrajujte z cesta rôzne tvary alebo si pripravte nepečené piškóty s banánom v čokoláde. Ak sa bojíte neporiadku, pred varením na zem rozložte priesvitnú fóliu a keď máte hotovo, jednoducho neporiadok s fóliou vyhodíte do koša.

shutterstock_kids_decor

Zdroj foto: Shutterstock

Tip: Pestrofarebný svet zdobenia

Zažite skvelú zábavu pri pečení vďaka novinke – Tubičky pastelové 4 farby Dr. Oetker, ktoré sú atraktívnymi pastelovými cukrárskymi polevami v jednom balení pre jednoduché a krásne zdobenie perníčkov, drobného pečiva či tort. Nechajte sa očariť štyrmi rozprávkovými farbami, akými sú pastelová ružová, zelená, modrá alebo oranžová. Cukrárska poleva je krásne hladká a rýchlo zasychá. Tubičky sa výborne držia a majú tenké zakončenie. Preto sa s nimi ľahko zdobí, kreslí a píše. Navyše zdobenie baví úplne každého a hravo ho zvládnu aj tí najmladší cukrári. Čo je ešte super? Na konci zdobenia zostane každý čistý!

Tubičky pastelové 4 farby Dr. Oetker sú neprehliadnuteľné aj vďaka modernému a hravému dizajnu obalu, ktorý zaujme všetky vekové kategórie na prvý pohlaď. Vyskúšajte, tvorte a zabávajte sa!

pastelove_pernicky

Odporúčaná maloobchodná cena Tubičky pastelové 4 farby 19 g: 3,09 € - 3,19 €

V sortimente dekorácií nájdete aj Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker – žltá, červená, zelená, biela a Tubičky na zdobenie biele Dr. Oetker, ktoré rovnako oceníte.


https://www.fatherly.com/play/indoor-family-kids-activities-for-rainy-days/

https://www.familyeducation.com/fun/indoor-activities/top-10-rainy-day-activities

https://www.mykidstime.com/things-to-do/50-fun-rainy-day-activities-for-kids/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.