Drevené puzzle - Hra, ktorá zabaví aj naučí

Hodiny strávené na koberci či za stolom, nervy pri hľadaní správnych dielikov a radosť z poskladaného. Puzzle sú hrou pre deti aj dospelých. Sú tu s nami už celé desaťročia a ešte stále vedia zabaviť.

shutterstock_puzzle_22

Zatiaľ čo si dospelí pri skladaní puzzle oddýchnu, deti sa môžu niečo naučiť. Práve preto patria puzzle medzi obľúbené edukačné domáce pomôcky.

Na trhu sú najznámejšie klasické kartónové puzzle. Srdcia ľudí si však postupne získavajú aj drevené puzzle, ktoré sú oveľa šetrnejšie k životnému prostrediu a príjemnejšie na skladanie.

Čo môžu puzzle naučiť aj vaše dieťa?

Lepšia sústredenosť

Tým, že chcú deti poskladať klasické alebo drevené puzzle, strávia nad nimi veľa času. To ich vedie k lepšej sústredenosti. Najmä u malých deťoch je bežné, že nedokážu dlho držať pozornosť. Veľmi rýchlo ich niečo rozruší a oni sa potom chcú venovať niečomu inému. Práve puzzle ich to môžu odnaučiť. Ak vyberiete puzzle so zaujímavým motívom alebo obrázkom, dieťa bude chcieť poskladať puzzle čo najrýchlejšie.

Spoznanie tvarov

Drevené puzzle majú rôzne tvary a môžu do seba zapadať z rôznych strán. Práve vďaka tejto rozmanitosti sa deti môžu rýchlejšie naučiť, aké tvary do seba zapadajú a aké nie. Aj pri zápise do školy musia deti vedieť rozlíšiť trojuholníky, štvorce a obdĺžniky. Práve puzzle ich to môžu naučiť. Drevené puzzle zo stránky Coolarts.sk obsahujú dieliky v tvare rôznych zvierat.

Jemnejšia motorická schopnosť

Jemná motorika v rukách nám umožňuje písať, šiť alebo kresliť rôzne malé detaily. Motorika je dôležitá aj pre každodenný život. Práve malé deti sa ju potrebujú naučiť. Tým, že puzzle do seba skladajú, zlepšujú svoje motorické schopnosti. Čím menšie puzzle, tým je ich ukladanie pre deti ťažšie. Začať preto môžete najskôr s veľkými puzzlami.

Klasické aj drevené puzzle sú výborným pomocníkom, najmä ak chcete dieťa zabaviť, a zároveň aj niečo naučiť.

Zdroj obrázku: Coolarts.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.