Čo riskujete, keď nemáte PZP? A ako získať to najvýhodnejšie?

Vlastný automobil je nákladná vec. Nielen jeho kúpa, ale aj jeho prevádzka. Musíte predsa pravidelne tankovať, dopĺňať rôzne prevádzkové kvapaliny, po čase aj meniť rôzne súčiastky, či prípadne platiť za diaľničnú známku.

shuuterstock_car_1022

Za tieto problémy vám to určite nestojí

A ešte je tu jedna vec, ktorej sa nevyhnete. Ide o povinné zmluvné poistenie auta (PZP). Mať pre svoje vozidlo uzavreté povinné zmluvné poistenie je povinnosť vyplývajúca zo zákona a jej nedodržanie sa aj náležité trestá.

Za jazdu s autom bez povinného zmluvného poistenia hrozí pokuta až do výšky presahujúcej 3 000 €! A v prípade, že bez PZP spôsobíte dopravnú nehodu, pokuta za to, že PZP nemáte, bude váš najmenší problém.

V takomto prípade totižto budú od vás vymáhané náklady spojené s opravou vozidiel (nielen vášho), taktiež náklady na zdravotnú starostlivosť účastníkov nehody a ďalšie pridružené škody. Keď sa to spočíta, vznikne ďalšia suma, ktorá bude pravdepodobne ešte vyššia ako suma pokuty. A tak zrazu kvôli tomu, že šetríte na PZP, budete musieť platiť niekoľko tisíc eur v podobe pokuty a náhrady škody. Stojí to za to? No určite nie!

Najvýhodnejšie PZP ľahko a rýchlo. A bez toho, aby ste opustili teplo domova 

Radšej ako šetriť na PZP úplne a riskovať hore uvedené problémy, šetrite radšej tak, že si vďaka PZP kalkulačke nájdete to najlacnejšie povinné zmluvné poistenie pre vaše auto. Čudovali by ste sa, aké rozdiely sú medzi jednotlivými poisťovňami.

A aby to bolo úplne jednoduché, PZP kalkulačka vám rovno aj ponúkne možnosť si uzatvoriť povinné zmluvné poistenie, ktoré vás najviac zaujalo. Zmluva a všetko potrebné vám príde na email a po uhradení sumy za povinné zmluvné poistenie sa zmluva stáva platnou, čo znamená, že ste uzatvorili (výhodne a rýchlo) PZP pre vaše auto.

Zdroj obrázka: Autor: PHOTOBUAY / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.