História spoločnosti Manifattura Mario & C. Colombo

Už desiatky rokov prináša značka Colmar športové a štýlové oblečenie inšpirované talianskym dizajnom z technologicky najprogresívnejších materiálov. Popularitu prinieslo i spojenie značky s lyžiarskym šampiónom Zenom Colóom.

zeno colo ski

Vďaka spojeniu histórie, inovácie, štýlu a športu stúpa obľúbenosť značky Colmar naprieč generáciami, ktoré dbajú na prvotriedny štýl a progresívnu kvalitu.

Manifattura Mario & C. Colombo bola založená v meste Monza vo februári 1923 Mariom Colombom a jeho ženou. Názov Colmar vznikol ako akronym mena zakladateľa Maria Colomba. Colombovci začínali s výrobou plstených produktov, tento sortiment však Mario Colombo po rokoch opustil a v priebehu 30. rokov prešiel na výrobu pracovných odevov a kombinéz z ultraľahkých materiálov pre robotníkov.

Hlavný rozvoj spoločnosti nastal po skončení druhej svetovej vojny, kedy dochádza k rozkvetu talianskej ekonomiky. V tomto období sa lyžovanie stalo obľúbeným športom Talianov počas víkendov. Lyžiari si športové zimné lyžiarske oblečenie Colmar obľúbili najmä pre jeho funkčnosť ako aj nízky odpor pri jazde na lyžiach. Tento vývoj priviedol firmu k zameraniu sa na výrobu lyžiarskych kompletov.

Veľkú popularitu prinieslo i spojenie značky s lyžiarskym šampiónom Zenom Colóom, pre ktorého odborníci vo firme vyvinuli lyžiarsku kombinézu s vylepšenými aerodynamickými vlastnosťami, a s ktorou Zeno Coló vyhral Svetový šampionát v alpskom zjazdovom lyžovaní v Osle v roku 1952.

Spoločnosť ďalej investovala do technologických výskumov a štýlových trendov a tiež sponzorovala najlepších lyžiarov a tímy Svetového lyžiarskeho pohára. Investície sa vyplatili, pretože to bola práve ich špeciálna kombinéza, v ktorej Luigi Di Marco pokoril rýchlostný rekord 174 km/hod. Ďalšie mená šampiónov a lyžiarskych velikánov ako Thoeni, Schmalzl, Gros, Radici, De Chiesa alebo Alberto Tomba postupne prispievali k tomu, že značka Colmar sa celosvetovo stala symbolom pre pojem "sneh" a slogan „Kde je sneh, tam je Colmar" sa stal všeobecným príslovím.

V súčasnej dobe pokračuje spoločnosť, teraz pod vedením synov Angela a Giancarla Colomba, v misii svojho otca. Naďalej investujú do technologických výskumov a sponzorujú najlepšie tímy Svetového lyžiarskeho pohára. Okrem zimnej kolekcie je zaradená aj kolekcia na leto a na golf. V roku 2009 predstavili novú značku Colmar Originals, ktorá ponúka trendy oblečenia so športovými prvkami určeného do mesta. Tento mestský športový štýl je obľúbený zákazníkmi, ktorí radi objavujú nový dizajn a prezentujú svoju osobitosť. Značka Colmar Originals rýchlo zaujala popredné miesto medzi prémiovými značkami, ktoré utvárajú módne trendy a žnú tak úspechy nielen v Taliansku, ale aj na medzinárodných trhoch.

Po takmer storočnej histórii sa tento rok značka Colmar rozhodla prepracovať svoje logo, v ktorom si dala za cieľ prepojiť dva štýly: technicko-športové oblečenie Colmar SKI a dizajnovú mestskú módu Colmar Originals. Nové logo tak dotvára identitu značky, ktorú tvorí celok založený na štyroch pilieroch: športe, štýle, inovácii a histórii.

1 Komentár

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.