Nosíte správnu veľkosť podprsenky?

Na spodnej bielizni nemá význam šetriť! Nosíme ju každý deň, dotýka sa nášho tela na najintímnejších miestach, ovplyvňuje držanie tela, podľa toho ako sa v nej cítime. To je len pár dôvodov, prečo na spodnej bielizni záleží.

bra 17 1200x800

Vybrať vhodne zvolenú bielizeň nie je jednoduchá záležitosť. Musí byť pohodlná, vyzdvihnúť naše prednosti, pridať tam kde niečo chýba, nadvihnúť to čo treba a skryť čo vyčnieva... Podprsenka, ktorá vám „sadne“ robí divy a dokáže opticky ubrať na hmotnosti. Ak ste si nie istá, nechajte si poradiť od odborníčky v špecializovanom obchode, supermarket to určite nebude.  

Ako prvé musíte poznať vašu veľkosť. Doma si môžete odmerať správnu veľkosť pomocou krajčírskeho metra tesne na holé telo, alebo na nevystuženú podprsenku. Postavíte sa rovno, pričom meter vás nesmie škrtiť. OBVOD HRUDNÍKA (číslo podprsenky) meriate vodorovne v mieste pod poprsím. VEĽKOSŤ KOŠÍČKOV je miera zmeraná krajčírskym metrom v najširšej časti hrudníka (cez bradavky). Ak vám pri skúšaní prsia vyliezajú po bokoch a pri zdvihnutí rúk sa podprsenka posunie smerom hore, máte zlé číslo alebo nevhodný typ.

Na ktorý rad háčikov si zapínate podprsenku pri skúšaní? Ak si ju zapínate na najdlhšiu veľkosť a zapínanie je umiestnené uprostred chrbtice,  robíte správne. Materiál podprsenky časom povolí, preto je dobré mať rezervu na pritiahnutie.  Ak zapínate od začiatku na doraz, neskôr budete mať obvod voľný a bude vám „vyliezať“ k lopatkám. Zadná časť podprsenky sa musí nachádzať vo vodorovnej polohe v strede chrbtice a zapínanie v rovnakej výške ako predná časť podprsenky. V prednej časti podprsenky sa pod košíčky môže zmestiť maximálne jeden prst. Kostice by mali lemovať poprsie po celej dĺžke, nesmú tlačiť ani odstávať.  V prednej časti podprsenka (kostice a spojovací stred) hladko prilieha k hrudi. Prsia sa v košíčkoch nemajú strácať ani prelievať. Obvodový pás a ramienka sa nesmú zarezávať do pokožky.

S veľkosťou obvodu sa zväčšujú aj košíčky a naopak. Ak je vám dobrý košíček B pri obvode 75 cm, ale potrebujete väčší obvod (80 cm), siahnete po košíčku A. Veľkosť ovplyvňuje strih, typ, materiál a značka, z tohto dôvodu vždy musíte skúšať podprsenku nanovo.

tabulka velkosti bra 17

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.