"Kohútia stopa" opäť v kurze

Nadčasový vzor od 50-tych rokov minulého storočia, ktorý je nositeľom elegancie na ťažkej dámskej konfekcii  - kabátov, plášťov a kostýmov.


V súčasnosti sa tento čiernobiely vzor objavuje na rôznych odevných doplnkoch. Maskulínny vzhľad vytvára „motýlik“ v kohútej stope, malý klobúčik v pánskom vzhľade a klasické rovné sako.

Foto: Nara Camicie,  Karen Millen 

Pôvod tohto textilného vzoru pochádza zo Škótska, ale do módneho sveta ho uviedol Christian Dior v 50. rokoch s jeho slávnym "NEW LOOK"-om. V minulom roku zaznamenal tento vzor renesanciu, hlavne u mladšej generácii vďaka Salvatorovi Ferragamo a jeho modeloch pre Lady Gaga a Kim Kardashian. U mladých sa stali obľúbené výrazne farebné kombinácie na úkor klasickej čiernobielej verzie.

Foto: Moccasin, Marni,  Karen Millen 

Tento rok sa na prehliadkové móla opäť dostala kohútia stopa do jesenných a zimných kolekcií v klasickej čiernobielej farebnosti. Objavujú sa v rôznych veľkostiach vzorov a ich variácií. Zaujímavé sú maxi kabáty v kolekcii od Ermanna Scervina, krátke strihy z Max Mara, transparentné modely od Emilia Pucci a moderné fluorescenčné verzie z dielne House of Holland a Basso & Brooke. Pre mladšiu generáciu sú v ponuke dievčenské verzie vzorovaných modelov sukieň, úzkych nohavíc a romantických šiat, ktoré pripravili módne značky Moccasin a Marni.

 

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.