Podľa čoho si vyberať kabelky na rôzne príležitosti?

Čo okrem topánok každá žena rada nakupuje? No dobre, priznajme si, takých vecí máme viac, ale špeciálne postavenie majú určite kabelky. Rovnako ako topánok aj kabeliek predsa potrebujeme mať niekoľko na každú príležitosť.

shutterstock_fashion21

Kabelka na každodenné nosenie by mala byť praktická a ľahko kombinovateľná

Ak však chcete myslieť aj trochu ekologicky a ekonomicky, rozhodne sa dá aj pri kabelkách zredukovať ich počet. Obzvlášť pri kabelkách na bežné nosenie, ktoré nemusia dokonale ladiť s každým outfitom a skôr je dôležitá ich praktickosť.

A v prípade, že si kúpite praktickú kabelku v ľahko kombinovateľných farbách, nemusíte mať doma množstvo crossbody kabeliek, aby ste mala nejakú, ktorá sa hodí ku každému outfitu, v ktorom vyrazíte von. Pri takýchto kabelkách je dôležitá ich kombinovateľnosť, aby ste si vystačila s čo najmenším počtom kusov.

Dbajte však na spomínanú praktickosť. Kabelka, ktorú budete denne nosiť, by mala bez problémov poňať váš mobilný telefón, peňaženku, kľúče a ostatné veci, bez ktorých neopúšťate svoju domácnosť.

Pri spoločenských udalostiach pozor, aby vám kabelka nepokazila zvyšok outfitu

Naopak pri módnych spoločenských kabelkách by ste už vyložene mala pozerať na to ako sa kabelka hodí k vášmu spoločenskému outfitu. Ak teda často chodievate na rôzne spoločenské udalosti, zrejme sa „zásobe“ spoločenských kabeliek nevyhnete.

Neplatí však zaužívané pravidlo, že spoločenská kabelka by mala automaticky ladiť s topánkami. Kabelka má ladiť s vašim celkovým „výzorom“, aby ho podčiarkla, či prípadne oživila. Tým pádom nielen vaše topánky, ale aj šaty a ostatné doplnky by mali spolu s kabelkou vytvárať dokonalú harmóniu.

Pri výbere štýlu kabelky platí podobné pravidlo ako pri výbere náhrdelníka. Nemala by sa „biť“ s vašimi šatami. Ak máte výrazné šaty, kabelku zvoľte jednoduchšiu, aby neodpútavala pozornosť práve od šiat. Ak budete mať naopak jednoduché šaty, môžete si kľudne vziať aj výraznejšiu kabelku, z ktorej sa tak stane dominantný prvok vášho outfitu.

A čo farba kabelky? Záleží od udalosti. Pri formálnejších udalostiach voľte radšej kabelku, ktorá bude farbou ladiť so šatami. Ak vám to charakter udalosti dovolí a chcete svoj outfit niečím „rozbiť“, môžete zvoliť kontrastnú kabelku avšak dbajte na to, aby sa farby k sebe hodili. V takomto prípade môžete s farbou kabelky zladiť aj farbu ostatných doplnkov.

Zdroj obrázka: Autor: Viktoria Minkova / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.