Ako správne pretriediť dámsky šatník a usporiadať v ňom oblečenie?

Záver zimy sa blíži a väčšina žien na konci ročných období robí inventúru vo svojich šatníkoch. Dlhé zimné večery ponúkajú príležitosť venovať sa tejto činnosti, na ktorú počas bežných dní niet veľa času. Ako ale správne pretriediť dámsky šatník a usporiadať si v ňom oblečenie?

w_wardrobe_hutterstockcom

Triedenie dámskeho šatníka

Ak chcete správne pretriediť šatník, odporúčame vám začať tým, že zo šatníka povyhadzujete všetky menej nosené kúsky, ale aj nenosené kúsky. Ak ste oblečenie mali na sebe za posledné mesiace len párkrát, dokonca vôbec, zbytočne by vám zaberalo veľa miesta v šatníku.

Vytvorte si dve kôpky – jedna kôpka bude s oblečením, ktoré ste mali párkrát a druhá s oblečením, ktoré ste na sebe nemali vôbec. Kôpku s oblečením, ktoré ste nenosili, skúste predať cez internetový bazár, ponúknuť sestre/ kamarátke, alebo ho skúste darovať ženám zo slabších pomerov, či rôznym občianskym združeniam.

Oblečenie, ktoré ste nosili občas, si prezrite a každý jeden kúsok skúste pomyselne kombinovať s oblečením, ktoré nosíte pravidelne. Ak si chcete zaobstarať nové topy, či iné oblečenie, musíte si vytvoriť na ne miesto a práve takouto redukciou nepoužívaného oblečenia sa vám to podarí.

Ak vytvoríte aspoň 8-10 kombinácií, vtedy si oblečenie môžete odložiť naspäť do šatníka. Ak nie, pridajte ho na kôpku nenoseného oblečenia, ktoré posuniete ďalej.

Keď si šatník pretriedite, potom nakupujte vyslovene nadčasové a ľahko kombinovateľné oblečenie.

Usporiadanie dámskeho oblečenia v šatníku

Keď už máte šatník pretriedený, teraz sa pustite do usporiadania dámskeho oblečenia. Usporiadávajte ho podľa sezón. V časti na vešanie si vytvorte systém. Dámske spoločenské šaty odporúčame dávať do ochranných obalov, aby boli chránené pred prachom a inými nečistotami, napríklad nečistotami, ktoré na ne prenesieme dotykom.

Každý jeden typ oblečenia majte v zvlášť polici. Roztrieďte topy podľa dĺžky rukávov, svetre usporiadajte podľa farby a nohavice majte v jednej polici s legínami a rifľami.

Zdroj obrázka: Autor:Look Studio  / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.