Chcete si urobiť radosť pekným šperkom? Pomôžeme vám pri výbere

Šperky sú neoddeliteľnou súčasťou šatníka každého jedného z nás a umožňujú nám ani nie tak zdôrazniť naše postavenie v spoločnosti, ale dodať imidžu pôvab, prispôsobiť alebo zdôrazniť outfit, ako aj cnosti, ktoré nám príroda nadelila.

shutterstock_klenoty20

Aby ale toto príslušenstvo splnilo vaše očakávania, je potrebné vedieť, ako si šperky vybrať a správne nosiť.

Ako si vybrať správny šperk?

Pri výbere šperkov by ste mali v prvom rade brať do úvahy váš vek a štýl, ktorý preferujete. Samozrejme, chápeme, že rozhodujúcim kritériom pre mnohé z vás je najmä cena, treba mať však na pamäti, aby vám šperk aj vydržal. Napriek tomu, že je z drahého a pevného kovu, pri niektorých činnostiach sa vie veľmi rýchlo znehodnotiť. Teda aj zamestnanie, príležitosť a vek sú veci, ktoré o výbere nového zlatého náramku môžu rozhodnúť.

Venujte pozornosť kovu

Odporúčame venovať pozornosť aj kovu. Dnes vám obchody ponúkajú rôzne šperky zo striebra, rôznych druhov zlata a platiny.

Veľmi populárne sú rôzne strieborné šperky, ktoré sa vyrábajú vo všetkých druhoch variácií. Pútajú pozornosť väčšiny kupujúcich pre nízke náklady, ako aj pre skutočnosť, že strieborné šperky je možné kombinovať s rôznymi štýlmi.

Zlaté šperky v obchodoch sú prezentované v niekoľkých odtieňoch tiež, v závislosti od zmesí obsiahnutých v kove. Okrem klasického žltého odtieňa sú to biele, červené a ružové zlato. Biele zlato je v poslednej dobe veľmi populárne, pretože šperky z tohto kovu pôsobia veľmi úctyhodne a elegantne. Jednou z výhod bieleho zlata je aj to, že sa nedá len tak ľahko poškriabať.

Najvzácnejším a najušľachtilejším kovom je ale platina. Výhody takýchto šperkov sú, vysoká odolnosť proti opotrebovaniu, mimoriadne ušľachtilá krása, lesk a farba, ktoré ani časom nevyblednú. Platina tiež nespôsobuje alergie. Takže, či už si z týchto kovov necháte vyrobiť alebo kúpite originálne zlaté prívesky, radosť vám budú robiť veľmi dlho.

A čo výplň v podobe drahokamov?

Pri výbere šperkov je tiež dôležité venovať pozornosť všetkým druhom kamenných vložiek. Môžu to byť diamanty, zafíry, smaragdy, rubíny. Je však vždy lepšie zvoliť si len jeden alebo druhý kameň v závislosti od takých faktorov, ako je vek ženy, typ, farba očí a spomínaný životný štýl. Niektorí z nás pritom venujú pozornosť aj významu kameňa, či je vhodný pre jedno alebo druhé znamenie zverokruhu.

Pri šperkoch s kameňmi ale musíte myslieť najmä na náročnejšiu údržbu a starostlivosť. Aby ste si krásu a lesk svojich milovaných šperkov preto poistili, nezabudnite na záver na krásnu šperkovnicu, ktorá sa o šperky postará najlepšie.

Zdroj obrázka: Sofia Zhuravetc/Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.