Cuketa je ideálnou zeleninou, a to predovšetkým v ketónovej diéte. Je zdraviu prospešná nielen vďaka množstvu vitamínov, ale zásadne napomáha k očiste od nezdravých toxínov. Cuketa je prínosom v&...
Šunkové slimáky z lístkového cesta a Lístkové koláčiky s Piešťanskou zaúdenou šunkou a vajíčkom. Pri príprave ideálnej večere nemusíte stráviť hodiny. Stačí dvadsať minút, kvalitné suroviny...
Viete ako dobre piecť hus a kačicu alebo husaciu a kačaciu pečienku? Poradíme. Nechajte sa inšpirovať receptami - Kačica na divoko so zemiakovým pyré; Husacia pečienka s mandľami a ryžou; Hus s kyslou...
Milujeme grilovačky – tie okamihy s blízkymi, kedy máme čas porozprávať sa, zabaviť a spoločne si vychutnať jedlo v exteriéri. Prepečenému steaku, grilovanej kuracinke ani zelenine z grilu n...
Zložité recepty si nechajte na jeseň. V lete si prácu odľahčíme. A aj jedlo. Máme pre vás skvelý recept s lososom a cestovinami a šopský šalát s domácimi pizza tyčinkami. Ideálny tiež d...
Nielen v horúcich letných dňoch privítame v jedálnom lístku niečo ľahšie. Máme pre vás pár skvelých tipov. Z tofu, vďaka jeho neutrálnej chuti, pripravíte chutné slané jedlá i sla...
Slováci a Slovenky pijú kávu odlišne. Pre pánov je skôr silným životabudičom, dámy ju milujú ochutenú ako sladkú bodku za obedom. No či ide o mužov alebo o ženy, pre všetkých platí - za kvalitu s...
Leto prináša so sebou mnohé príjemné chvíle, ktoré si vyžadujú náležité pohostenie. Ak sa však nechcete príliš dlho trápiť v kuchyni a zároveň svojim hosťom poskytnúť výnimočnú dobrotu, máme pre vás r...
Leto je tu leto a s ním aj teplé dni a večery, ktoré volajú po posedeniach s rodinou alebo priateľmi niekde v prírode či na záhrade. A čo iné patrí k príjemnému vonkajšiemu po...
Buľva fenikla patrí medzi lahôdky hlavne v talianskej kuchyni, upokojujúco vplýva na nervovú sústavu a žerucha vám pomôže odstrániť únavu. Žerucha obsahuje množstvo železa, vitamínu C a meď.
Orechy by nemali chýbať na žiadnom stole. Nielenže obsahujú celý rad vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a nenasýtené mastné kyseliny, sú tiež dokonalou náhradou mäsových, mliečnych a vaječných bielk...
Kto by nemiloval, nugát, karamel a oriešky? Nechajte sa inšpirovať nenáročnými receptami, ktoré potešia celú vašu rodinu. Na svoje si prídu deti, ktoré zbožnújú cukríky a doma pripravené karamelky sú to pravé,...
Slovenská bryndza by mala byť súčasťou každého zdravého jedálnička. Každý gram liptovskej bryndze obsahuje prospešné mikroorganizmy, vápnik, ktorý podporuje normálny energetický metabolizmus a ďalšie zdrav...
Mak siaty (Papaver somniferum) je jednoročná olejnatá rastlina. Na našom území je považovaný za tradičnú slovenskú plodinu, napriek tomu, že sa k nám dostal až začiatkom 19. storočia. Jeho ddrody delí...
Prvotriedny slovenský syr si môžete pripraviť aj doma. Trúfnete si? Poznáme syry prírodné a syry tavené.Prírodné syry sa v vyrábajú tak, že sa bielkovina mlieka vyzráža a oddelí sa rozpustná časť mlieka –...
Vegánstvo a vegetariánstvo je stále populárnejším spôsobom životného štýlu, ide ale o veľmi špecifické spôsoby stravovania. Kampaň „Rastlinný pondelok“, existuje už viac ako 100 rokov, nepresadzuje vegetariánst...
Dr. Oetker k nám prináša svetovú špecialitu, zmes na pečenie Pavlovu tortu, s ktorou máte istotu, že sa vždy podarí. Ale aký príbeh sa skrýva za jej vznikom? Nechajte sa inšpirovať aj...
Tento rok nám začalo pôstne obdobie pred Veľkou nocou 6. marca a potrvá do 18. apríla. Tí, čo dodržiavajú pôst v tomto období, to robia dobrovoľne a netýka sa to len chutných pokrmov, ale aj iných pôžitkov. Nec...