Nielen vzhľad kuchynskej linky, ale aj jej kovanie je dôležité

Keď sa pozriete (nielen) na kuchynskú linku, v prvom rade si zrejme všímate jej dizajn a teda si všímate samotné dvierka, zásuvky, pracovnú dosku a podobne. Ale všímate si aj to, čo je „za oponou“?

shutterstock_kitchen_221022

Ku komfortu používania prispieva v nemalej miere aj nábytkové kovanie 

Na mysli máme kovanie na nábytok. To je predsa neoddeliteľnou súčasťou každej kuchynskej linky, bez ktorej by bola v podstate nepoužiteľná. A práve preto by sa pri výbere novej kuchynskej linky nemalo na túto jej súčasť zabúdať.

Nábytkové kovanie má okrem iného vplyv na to ako pohodlne a ľahko budete môcť manipulovať so skrinkami, zásuvkami a prakticky celou kuchynskou linkou. A pokiaľ vaša kuchyňa nie je len na ozdobu, určite nám dáte za pravdu, že na komfort pri príprave jedál nevplývajú len jednotlivé spotrebiče, či rozloženie kuchynskej linky, ale veľký vplyv má aj taká zdanlivá drobnosť akou je aj to ako jednoducho a ľahko sa môžete dostať k rôznemu kuchynskému vybaveniu, či požadovaným surovinám.

Komfortné otváranie ktorejkoľvek časti vašej kuchynskej linky 

Dalo by sa povedať, že vzhľadom od toho o akú skrinku, či zásuvku ide, je aj dôležitosť dobrého kovania rôzna. Napríklad pri dolných skrinkách vás zrejme bude zaujímať len to, aby sa otvárali ľahko a kovanie sa dalo pohodlne nastaviť, aby skrinky doliehali.

Pri zásuvkách okrem ľahkého pohybu príde vhod aj funkcia mäkkého „dojazdu“, keďže určite sa aj vám občas stane, že v rýchlosti zavriete zásuvku prudšie ako by bolo vhodné a narobíte tak neprimerane veľa hluku. S touto funkciou môžete zásuvku zavrieť akoukoľvek silou, na konci spomalí a zavrie sa čo najtichšie.

Najviac „problematické“ budú zrejme výklopy. Obzvlášť tie veľké a ťažké musia mať kvalitné kovanie, vďaka ktorému sa vám s nimi bude jednoducho manipulovať, ale komfort, ktorý poskytne napríklad kovanie Aventos HK-XS, je samozrejme dôležitý aj pri menších výklopoch.

Zdroj obrázka: Autor: LEKSTOCK 3D / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.