Najštýlovejšie bary, ikonické drinky s puncom výnimočnosti

Napísal Kristína Chudá 26. august 2022

Krásne a štýlové prostredie, dokonalá symbióza chutí a hotová alchýmia miešania tých najlepších drinkov, aké môžete ochutnať. Túto nezabudnuteľnú atmosféru treba zažiť. Počas jesenných dobrodružstiev rozhodne zavítajte na tieto adresy!  

bar_drinks_1200x800

Praha - Monkey Bar

Kde?: OPLETALOVA 21, 110 00 PRAHA

Čo ochutnať: Bursting Monkey, Lemongrass Pop

Pokiaľ hľadáte butikový šarm, mestský vkusu, špičkový, ale nie upätý servis, tak ste tu správne. A toto všetko s nádychom bláznivosti a sofistikovanosti. A to bez preháňania.

Čo sa týka vizuálu, je to ozajstná džungľa v meste, ktorá je útulná, stvorená pre pôžitkárov milujúcich kvalitné gastro a drinky. Vkročte do sveta prvotriednej a trendy mixológie v magickom prostredí. Určite vyskúšajte ich vlastný cocktail Bursting Monkey, či Lemongrass Pop. Nasajte príjemnú uvoľnenú atmosféru a užite si kombinácie skutočne vyvážených a netradičných chutí. Pokiaľ patríte medzi milovníkov gastro alchýmie, tu ju nájdete.

„Uvoľnené, a napriek tomu živé miesto ponúka unikátne prepojenie modernej klasiky a spoločenského stolovania s avantgardnými nápojmi. No a to všetko v rytme veľkomesta. Náš kulinársky repertoár zahŕňa aj moderné prístupy k stravovaniu. Sme fanúšikovia spoločenského stolovania a zdieľania jedinečných chutí. Lahodné tapas a novo interpretovaná klasika sa u nás skvele dopĺňajú s ginom a tonikom a hudobnými rytmami od tých uvoľnenejších až po tanečnejšie."

Bratislava - Mirror Bar

Kde?: Radisson Blu Carlton Hotel, Hviezdoslavovo nám. 3, 811 02 Bratislava

Čo ochutnať: Terrae, Manhattan

Miesto, kde sa spája umenie a príroda, jedinečnosť s elementmi života. Objavte novú dimenziu chutí, vôní a pôžitku. Mirror Bar vás prostredníctvom svojich jedinečných koktejlov prenesie do úplne nového sveta, v ktorom je v rovnováhe divoká príroda s prelomovým umením. Počas potuliek našim hlavným mestom určite odporúčame zastaviť sa v týchto priestoroch. Zaručene si tu prídete na svoje, tak po vizuálnej stránke aj v rámci pôžitkov!

"Nové koktejl menu zahŕňa drinky, ktoré vytvárajú celý kolos príbehov z ďalekých kútov sveta a píšu novú éru zážitkov prepojených priamo s prírodou. V Mirror bare nájdete nesmrteľnú americkú klasiku, obľúbený Manhattan s chuťou kukurice a raže, ktorý spája whiskey s lokálnym sladkým vermouthom. Drink Geisha definuje dokonalú kombináciu ginu s ružovým vermouthom doplnený o organics tonic. Tento koktejl zobrazuje japonský pohľad na prírodu s omamnou vôňou čerešňových kvetov.

Kategória Art koktejlov predstavila umelecké smery, ako je kubizmus, surrealizmus, futurizmus či minimalizmus. Nature drinky sa zase viažu na elementy života ako sú voda, zem, vzduch a oheň. Drink Terrae predstavuje rytmus zeme a jej energiu od počiatku ľudskej éry. Sladkokyslá chuť s banánovými tónmi zobrazuje symfóniu života, ktorú precítite všetkými piatimi zmyslami. Kokteily vytvárame ako príbehy. Veríme, že detaily robia rozdiel. Kokteily podávame v autorských dizajnových pohároch od prestížneho sklárskeho dizajnéra Patrika Illa, v originálnych botanických aranžmánoch (Botanical.Lab), v spoločnosti ručne robených misiek (si.li ceramics) mramorových (Metaformi) alebo drevených (WoodBuG) podnosov, z ekologického materiálu vyrobeného 3D tlačou, s parfumovanými jedlými molekulami vôní."

Budapešť - Jardín Bar

Kde?: Dob u. 16, Budapest, 1072 Maďarsko

Čo ochutnať: Cosmopolitan, Orange Blood

Keď si chcete užiť ruch centra mesta, no s trochu odľahlejšou a intímnejšou atmosférou, určite v Budapešti odporúčame Jardín Bar. Nachádza na ulici plnej zelene a je jedným z najluxusnejších a najunikátnejších koktejlových miest v Maďarsku. Vyznačuje sa moderným dizajnom a stredomorskou atmosférou.

Zavesené listy hera padajúce zo stropu, dokonale ladia s tmavohnedými stenami a dreveným nábytkom z čerešne. Teplé svetlo veľkých jantárových žiaroviek vytvára dokonalú atmosférun na tomto malom, no neuveriteľne útulnom mieste.

Má to tu skrátka štýl, výnimočnú atmosféru. Je to ideálne útočisko na oddych a dobitie bateriek, či zlepšenie nálady. Nájdete tu hádam všetky druhy koktejlových variácií, od staromódnych zmesí až po tropické chute. To všetko dotvorené špecifickým a cool stylingom.


https://monkeybarprague.com/cs/

https://mirrorbarcarlton.com/miesto/

https://www.facebook.com/JardinCocktailBar/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.