Patrí medzi vaše túžby kuchynský robot? Poradíme vám ako si vybrať ten správny.

Kuchynský robot je naozaj šikovný pomocník do domácnosti. Ak ho ešte nemáte, poradíme vám ako si vybrať ten správny. Je pre vás najvyužívanejšou miestnosťou vo vašej domácnosti práve kuchyňa?

kenwood_pr_22

Pri sporáku trávite hodiny a varenie a pečenie sú vašim koníčkom a nebojíte sa pustiť ani do zložitejších receptov? Ak ste práve odpovedali dvakrát áno, potom by sa vám do domácnosti hodil multifunkčný pomocník, ktorý vám s náročnou a precíznou prácou pomôže. A to konkrétne kuchynský robot.

Kuchynské roboty sú naozaj výborným pomocníkom do domácnosti. Ich čaro spočíva v tom, že moderné technológie, ktoré sú v nich implementované, hravo zvládnu aj tie najnáročnejšie činnosti za zlomok času, ktorý by ste v kuchyni museli stráviť vy. Pokiaľ nad týmto kuchynským spotrebičom rozmýšľate, poradíme vám, podľa akých parametrov by ste mali vyberať.

Ako si vybrať kuchynský robot

Moderné kuchynské spotrebiče sú naozaj užitočné stroje. Dokážu miesiť, krájať, sekať, mlieť, šľahať a niektoré dokonca dokážu celý recept pripraviť úplne samy. Varenie a pečenie vďaka nim nikdy nebolo jednoduchšie, ak aj vy máte na jeden takýto kuchynský robot zálusk, pozrite sa aké parametre by ste mali pred kúpou zohľadniť.

Ujasnite si svoje požiadavky

Vareniu moc neholdujete, a tak si chcete uľahčiť aj tie najzákladnejšie činnosti? Alebo práve naopak, ste milovníkom varenia a svoje zručnosti posúvate neustále ďalej? Podľa toho by mal smerovať aj váš výber. Pre tých, ktorí patria do prvej skupiny postačí základné prevedenie robota, ktorý dokáže miesiť, miešať, mixovať či strúhať. V prípade, že sa kuchynský robot chystáte využívať na dennej báze, treba siahnuť po výkonnejšom a multifunkčnejšom kúsku. Moderné roboty majú zabudovanú pamäť, kde si môžete uložiť svoje obľúbené recepty, čo vám uľahčí ich prípravu.

Dizajn a veľkosť spotrebiča

Prvotne sa vám tieto dve veci ako sú dizajn a veľkosť spotrebiča môžu zdať ako banálne, ale verte nám, nie je to tak. Kuchynské roboty sú vyrábané v rôznych veľkostných a farebných prevedeniach. Záleží na tom, či spotrebič budete pravidelne schovávať do poličky, alebo bude mať svoje stále miesto na kuchynskej linke, podľa toho treba voliť veľkosť a váhu spotrebiča. Pokiaľ robot bude mať svoje stále miesto, nezabudnite myslieť aj na jeho dizajn, aby vám nenarušil harmóniu vašej kuchyne.

Výkon, hlučnosť a objem nádoby

Dôležitý parameter je aj sila výkonu, ktorým robot disponuje. A to všetko znovu súvisí s tým, ako často budete kuchynský robot využívať. Výkonnejšie stroje dokážu fungovať niekoľko hodín vkuse a zvládnu aj tie najnáročnejšie úlohy. Zároveň sú multifunkčnejšie a majú viac funkcií.

Už teraz viete, že pripravujete väčšie množstvo výrobkov, ako je bežné pre klasickú domácnosť? Potom myslite na objem nádoby, v ktorej sa mixuje, mieša či šľahá, aby bola dostatočne veľká aj na objemnejšie recepty. Taktiež nezabudnite prihliadnuť na parametre hlučnosti, pretože stroj, ktorý bude využívaný dlhodobo a je hlučnejší ako by ste očakávali, vám po čase môže liezť na nervy.

Inteligentné kuchynské spotrebiče sú naozaj výborným pomocníkom do domácnosti. Uľahčia vám rôzne domáce práce, ušetria vám veľké množstvo času, ktorý môžete stráviť oveľa príjemnejšími činnosťami. Avšak, ak je varenie vašim veľkým koníčkom, s výkonným kuchynským robotom ho budete milovať ešte viac. Pri výbere nezabúdajte na dôležité parametre a vaše preferencie, aby ste s produktom boli naozaj spokojný.

Zdroj foto: Kenwood

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.