8 jednoduchých spôsobov, ako z tela vyhnať nadbytočný tuk

Zbaviť sa prebytočného tuku si vyžaduje seriózny prístup zložený z viacerých krokov. Čo by sme ale v dnešnej dobe pre dokonalú krásu nášho tela neurobili. Dobrou správou je, že nasledujúce tipy nepredstavujú pre vaše telo žiadnu záťaž, drastické zásahy ani radikálnu zmenu, na ktorú organizmus často reaguje oslabením.

1_shutterstock_2921

Zdroj obrázka 1: LightField Studios / Shutterstock.com

Druhým bonusom ostáva, že na dosiahnutie požadovaného efektu nemusíte striktne dodržiavať všetky odporúčania z nášho zoznamu, stačí si prečítať článok a vybrať z neho vhodné spaľovače tukov podľa toho, ako vám to najviac vyhovuje.

V každom prípade platí, že čím viac bodov splníte, tým ľahšie dosiahnete požadovaný výsledok.

Pozorne študujte zloženie a prísady kupovaných potravín

Je to jednoduché. Ak napríklad vidíte v obrovskom zozname prísad kupovaných polotovarov alebo iných výrobkov veľké množstvo kukuričného sirupu alebo cukru, vylúčte tieto potraviny zo svojho jedálnička. Netreba zabúdať ani na to, že aj zdravo pôsobiaci nízkotučný jogurt môže obsahovať veľké množstvo nezdravého cukru. Naopak, skúste si vybrať niečo, kde sa nachádzajú dôležité aminokyseliny a vysoký obsah proteínov.

Doplňte telu bielkoviny

Naše telo to bez kalórií dlhodobo nezvládne. To znamená, že ich výber by ste rozhodne nemali podceňovať. Naopak, skúste uprednostniť tie zdravšie. Napríklad tie, ktoré získate z bielkovinových potravín. Približne 25 – 30 % kalórií, ktoré získate z bielkovinových potravín, sa spáli počas trávenia, na rozdiel od uhľohydrátov, u ktorých je toto číslo len 6 – 8 %.

2_shutterstock_2921

Zdroj obrázka 2: Yuriy Maksymiv / Shutterstock.com

Cvičenie robte v stoji

Snažíte sa spáliť tuky aj v domácom prostredí, no efekt z cvičenia sa nedostavil? Skúste robiť zaužívané cviky v stoji. ékoľvek cvičenie vykonávané v stoji, namiesto sedenia alebo ležania, spáli o 30 % viac kalórií. Samozrejme, pre pohodlie v tomto stave si obujte radšej pohodlné tenisky, aby nedostali vaše chodidlá naraz priveľkú záťaž.

Cviky navzájom kombinujte

Pre ešte lepší efekt kombinujte cviky na hornú časť tela s cvikmi na dolnú časť tela. To vám umožní cvičiť svaly kvalitatívne s veľmi malou prestávkou medzi sériami, čo znamená, že tréning bude efektívnejší a zaberie vám menej času.

Jedzte menej sacharidov

Áno, toto ste už zrejme počuli tisíckrát. Ale práve ten tisíc a prvý bude užitočný. Na obmedzení príjmu sacharidov je založené obrovské množstvo úspešných diét. Tak to skúste aj vy a naučte sa škodlivým cukrom povedať nie. Výsledkom bude postava, za ktorú sa nemusíte nikde a pred nikým hanbiť.

3_shutterstock_2921

Zdroj obrázka 3: SUPREEYA-ANON / Shutterstock.com

Nevynechávajte jedlá

Vynechanie obeda a následné celovečerné vyjedanie chladničky vám schudnúť a spáliť tuky určite nepomôže, len to celé zhorší. Dlhý čas bez jedla uvádza telo do katabolického stavu, pri ktorom sa začnú spaľovať nie tuky, ale svaly, aby z nich telo získalo na fungovanie potrebnú energiu.

Nezabúdajte na raňajky

Štúdie ukázali aj to, že obezita medzi tými, ktorí nevynechávajú raňajky je o 35-50 % menej pravdepodobná ako u tých, ktorí na ranné jedlo niekoľko dní za sebou zabudli.

Viac sa hýbte

To najdôležitejšie na záver. Viac sa hýbte. Ak je to možné, urobte si prechádzku počas obedňajšej prestávky, alebo vymeňte výťah za schody. Zabehnite si a nadýchajte sa pritom čerstvého vzduchu, ktorý v prírode obsahuje väčšie koncentrácie záporných iónov, majúcich na naše telo a psychiku veľmi dobrý vplyv.

Uvidíte, že ak si vyberiete aspoň zopár bodov z nášho zoznamu, s nadbytočnými tukmi sa už dlho vy ani vaše telo trápiť nebudete.

Zdroj obrázka 1: LightField Studios / Shutterstock.com

Zdroj obrázka 2: Yuriy Maksymiv / Shutterstock.com

Zdroj obrázka 3: SUPREEYA-ANON / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.