Zatočte s kruhmi pod očami raz a navždy

Napísal Kristína Chudá 23. marec 2022

Kruhy pod očami trápia veľké množstvo žien. Pokiaľ aj vy patríte medzi tie, ktoré boj nad nimi nevedia vyhrať, čítajte ďalej. Existujú jednoduché, no mimoriadne účinné procedúry, ktoré vám expresne rýchlo pomôžu.

w_cucumber_eyes_22

Tieto procedúry vám pomôžu k žiarivejšiemu pohľadu

Čo spôsobuje tmavé kruhy?

- Extrémna únava alebo nedostačujúci spánok

- Vek

- Namáhanie očí

- Alergie

- Dehydratácia

- Nadmerné vystavenie slnku

- Genetika

Ako sa zbaviť kruhov pod očami?

Domáce rady a recepty na kruhy pod očami

Zbaviť sa kruhov pod očami závisí od príčiny vzniku. Niekedy je to veľmi ľahké a iných prípadoch komplikované. Existuje však niekoľko domácich liekov, ktoré vám môžu pomôcť tento stav zvládnuť. Medzi najbežnejšie metódy patrí:

Naneste studený obklad - studený obklad môže pomôcť zmierniť opuch a zmenšiť rozšírené krvné cievy. To môže znížiť výskyt opuchov a pomôcť eliminovať tmavé kruhy. Zabaľte niekoľko kociek ľadu do čistej vreckovky alebo inej textílie a priložte si ich k očiam. Môžete tiež navlhčiť vreckovku alebo malý uterák studenou vodou a pre rovnaký efekt ju priložiť na 20 minút na pokožku pod očami. Tento postup opakujte, ak sa tkanina zahreje alebo sa ľad roztopí.

Doprajte si viac spánku - dostatok spánku môže tiež pomôcť znížiť výskyt tmavých kruhov pod očami. Nedostatok spánku môže spôsobiť, že pokožka bude bledá, takže tmavé kruhy budú zreteľnejšie. Doprajte si sedem až osem hodín odpočinku, aby ste zabránili výskytu tmavých kruhov.

Zdvihnite hlavu - aj keď spánková deprivácia (nedostatok spánku) môže hrať úlohu pri vzniku kruhov pod očami, niekedy sa to stáva aj keď sa vyspíte do ružova. Ako je to možné? Môže za to prepadnutí a mäkký vankúš. Keď je počas spánku hlava v záklone nastáva hromadenie tekutín pod očami, vďaka čomu sú opuchnuté.

Čajové vrecúška - aplikácia vrecúšok so studeným čajom na oči môže vylepšiť ich vzhľad a zmierniť opuch. Čaj obsahuje kofeín a antioxidanty, ktoré môžu pomôcť stimulovať krvný obeh, zmenšiť vaše cievy a znížiť zadržiavanie tekutín pod pokožkou a tým aj kruhy pod očami. Namočte dve vrecká s čiernym alebo zeleným čajom v horúcej vode a lúhujte 5 minút. Potom ich dajte na 15 až 20 minút schladiť do chladničky. Hneď ako budú studené, priložte čajové vrecúška na zatvorené oči na 10 až 20 minút. Po tejto príjemnej relaxácii s čajovými vrecúškami si oči opláchnite studenou vodou.

Uhorka na oči - aplikácia plátkov uhorky na oči môže upokojiť unavené oči a zmierniť opuchy . Vysoký obsah vody a vitamínu C v uhorkách môže pomôcť pri vyživovaní a zvlhčení pokožky. Uhorka obsahuje aj oxid kremičitý, ktorý je nevyhnutný pre zdravú tvár. Zistite viac o vitamínoch pre zdravú pleť.

Tvárová masáž - slabá cirkulácia krvi okolo očí môže spôsobiť výskyt tmavých kruhov a opuchnutých očí. Jemná masáž tváre môže pomôcť zlepšiť cirkuláciu a eliminovať kruhy.

Antioxidačné látky v medicínskej kozmetike - krémy na tvár (nočné aj denné) a výrobky špeciálne vyvinuté na boj s kruhmi pod očami obsahujú antioxidanty, ktoré pomáhajú znížiť výskyt tmavých kruhov. Vitamíny E a C sú antioxidanty, ktoré môžu pomôcť pri liečbe kruhov pod očami.

Zakryť kruhy mejkapom - aj keď make-up nelieči kruhy pod očami, môže ich pomôcť maskovať. Korektory môžu zakryť tmavé stopy, takže splynú s vašou normálnou farbou pleti. Rovnako ako pri iných topických prípravkoch alebo výrobkoch na líčenie používajte náležitú starostlivosť. Niektoré lieky môžu spôsobiť zhoršenie vašich príznakov a môžu vyvolať alergickú reakciu. Ak začnete pociťovať nepravidelné príznaky pri akejkoľvek lokálnej liečbe, okamžite prestaňte používať a naplánujte si návštevu lekára.

Zamerajte sa aj na životosprávu

Ideálne je sa okrem procedúr, pozrieť aj na svoj jedálniček. Mali by ste do neho pridať vyšší obsah železa a dopriať si v potravinách vitamín K. Skvelým zdrojom je hovädzie mäso, kvalitné ryby, zelené druhy zeleniny, sušené marhule, broskyne, hrozienka, strukoviny, vajcia  a mak.


https://www.healthline.com/health/dark-circle-under-eyes#outlook

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.