• Jarný Medokvas odštartuje v sobotu v Smoleniciach

    Jarný Medokvas odštartuje v sobotu v Smoleniciach

    Festival Jarný Medokvas odštartuje v sobotu 18. mája v Smoleniciach. Podujatie venované medu organizuje včelárstvo a medovinárstvo pod Smolenickým zámkom. Na návštevníkov čakajú ochutnávky medoviny, prehliadky výroby, program a príjemná atmosféra. Čítať viac
  • Grilovačka s Grill&Fun po roku opäť

    Grilovačka s Grill&Fun po roku opäť

    Vône z grilu sa už nesú éterom nejeden piatok. Sezóna začala. Z dvorov sa ozýva hudba i smiech a noci sú stále mladšie. Šéfovia či šéfky grilu to majú, v rámci večera, najťažšie. Dostalo sa im totiž tej cti, zabezpečiť hosťom čo to do žalúdka a vytvoriť im pravý gurmánsky zážitok. Čítať viac
  • Zaujímavé nápady na balkón či terasu

    Zaujímavé nápady na balkón či terasu

    Predstavte si, že ráno vyjdete na balkón a počujete jemné šumenie lístia, vôňu rozkvitnutých kvetov a pohľad na orosené bylinky či mladé výhonky zeleniny. Takáto zmyslová symfónia udá tón celému novému dňu. Pozrite sa, ako si môžete jednoducho vytvoriť vysnívanú záhradu na balkóne či terase. Čítať viac
  • Podľahli ste módnym trendom? Môžu sa vám vypomstiť doslova na každom kroku!

    Podľahli ste módnym trendom? Môžu sa vám vypomstiť doslova na každom kroku!

    Nevedeli ste sa dočkať, ako sa konečne vyzujete z tenisiek a doprajete svojim nohám radosť z voľnosti? Len aby ste sa neobuli do problému! Veľkú radosť z kúpy sandálov či šľapiek ideálnych k letným širokým nohaviciam môže úplne pokaziť pomerne nebezpečná nepríjemnosť. Čítať viac
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Zdravšie vianočné medovníčky? Vyskúšajte tento skvelý recept

Napísal Recept pripravili experti zo Zepter Slovakia. 21. december 2023

Vianoce už tradične patria aj koláčom, cukrovinkám a sladkostiam všetkého druhu. Ako si však dopriať, aby ste čo najmenej zaťažili žalúdok a aby ste po sviatkoch nemali nejaké to kilo navyše? ? Zažite Vianoce bez výčitiek a napečte si zdravšiu verziu tradičných cukroviniek.

2_zepter_23

Poradíme vám, ako na to.

Kto by už nemiloval chutné medovníky? Výborne chutia k čaju a káve Zepresso. A aby boli dokonalé, použijeme namiesto klasickej bielej múky zdravšiu špaldovú múku a namiesto bieleho cukru kokosový cukor, ktorý má rovnakú sladivosť, ale iba polovičný glykemický index. To znie dobre.

A čo budete potrebovať?  Pripravte si 90 g kokosového oleja, 90 g kokosového cukru, 120 g medu, 2 lyžičky kakaa, 100 g mletých lieskových orieškov, 200 g špaldovej múky, 2 lyžičky zmesi perníkového korenia, ¼ lyžičky jedlej sódy, kôra z polovice citróna, štipka soli.

Náš tip: Orechy si môžete nasekať pomocou ručného mixéra MixSy. Pokiaľ nemáte perníkové korenie, vyrobte si vlastné. Že neviete, ako? Zmiešajte ½ lyžičky mletého zázvoru, 1 lyžičku škorice, ¼ lyžičky mletého klinčeka, ¼ lyžičky mletého kardamómu, štipku muškátového orieška a štipku mletého badiánu. Vyskúšajte a neoľutujete!

1_zepter_23

Postup:

Zmiešajte suché ingrediencie v jednej mise a rozpustený kokosový olej, kokosový cukor a med v druhej mise. Postupne pridávajte suché prísady do misy s mokrými prísadami a poriadne premiešajte. Vypracované cesto rozdeľte na polovicu, dva bochníčky zabaľte do potravinovej fólie a dajte vychladiť do chladničky aspoň na tri hodiny, ideálne cez noc.

Cesto vybaľte z fólie a postupne rozvaľkajte na tenký plát. Pomocou vykrajovačov vytvorte požadované tvary a pokladajte ich na plech. Pečte 12 minút pri 180 °C.

Veríme, že vám a vašim blízkym budú chutiť a spríjemnia vám tohtoročné Vianoce.

Recept pripravili experti zo Zepter Slovakia.

Foto: Zepter Slovakia

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.