Vzrast a žiarlivosť

Vo všeobecnosti sa žiarlivosť odvodzuje od povahových čŕt dotyčného človeka, tí čo majú s touto nelichotivou vlastnosťou skúsenosti, vedia o čom sa hovorí.

3 par 0918

Zdravá žiarlivosť spočiatku imponuje, ale neskôr sa stáva vo vzťahu záťažou, ak prerastie do chorobnej žiarlivosti. Odborníci tvrdia, že je lepšie z takéhoto vzťahu vystúpiť, ak sa s tým nevie jeden z partnerov vyrovnať. Nezabúdajte, že žiarlivec je schopný pokojný vzťah premeniť na permanenté peklo.

A čo je vlastne príčinou žiarlivosti? Tých príčin je niekoľko, nedostatočné sebavedomie, neistota ale podľa posledného prieskumu, má vraj vplyv na mužskú žiarlivosť aj výška. U žien sa toto kritérium u rovnakého pohlavia až tak nepotvrdilo, ony skôr žiarlia na svoje sokyne pre ich osobný šarm a krásu.

Z prieskumu ďalej vyplynulo, že nižší muži sú vo všeobecnosti žiarlivejší, pretože vyšší muži sú príťažlivejší pre ženy. Na druhej strane, muži práve uprednostňujú na partnerkách stredný vzrast, pretože to v nich evokuje zdravie a plodnosť. Samozrejme sú aj iné dôležité faktory pri obdivoch pohlaviach, ktoré ovplyvňujú určitú príťažlivosť: spoločenské postavenie, finačné zabezpečenie a popularita...
Zaujímavosťou je, že ženy stredného vzrastu sú žiarlivejšie, vzhľadom na väčšiu konkurenciu. Na druhej strane, vyššie ženy, ktoré sú dominantnejšie a lepšie bojovníčky v nich tak isto vyvolávajú určité obavy a opatrnosť voči nim. Pretože, čo im imponuje u druhého pohlavia, býva dôvodom na ostražitosť vo vlastnom kruhu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.