Koľajnicové garniže - moderné a diskrétne riešenie do vášho interiéru

Koľajnicové garniže predstavujú ideálne riešenie do minimalistických a moderných interiérov. Na rozdiel od tyčových garniží sú spravidla inštalované na strop, čo so sebou prináša niekoľko oceniteľných výhod.

shutterstock_051223

Vytvorte dramatický efekt

Koľajnicové garniže  pôsobia ako skrytý podporný systém, ktorý umožňuje zavesenie a hladké kĺzanie záclon i ťažkých závesov. Treba podotknúť, že závesy sú viac ako len funkčným prvkom, ktorý slúži na zakrytie okien pre dosiahnutie súkromia či požadovaných svetelných podmienok. Sú tiež dekoráciou a dodajú miestnosti nádych elegancie, a to obzvlášť v prípade, ak sú spustené od stropu až po podlahu. Upevnením závesu na stropný koľajnicový systém vytvoríte ilúziu vyššieho priestoru, vďaka čomu bude pôsobiť honosnejšie.

Úspora priestoru

Koľajnicové systémy sú priestoro úspornejšie ako tradičné tyčové garniže. Vhod prídu v prípade, keď je nad oknom len minimum priestoru, prípadne tam žiadny nie je a okenná plocha pokrývajú stenu v celej jej výške. Jednoradové koľaničky sú okrem toho aj veľmi úzke a na strope nebudú takmer vôbec viditeľné. Dosiahnete tak úhľadný vzhľad.

Plynulá manipulácia

Koľajnicové garniže umožňujú plynulý posun zavesenej textílie - chod je tichý a bez zbytočnej námahy, záves sa nikde nezachytáva. Tieto systémy sú okrem toho navrhnuté tak, aby obsahovali viacero paralelných dráh (obľúbené sú dvojkoľajničky), ktoré umožňujú zavesenie viacerých vrstiev. To znamená, že môžete mať separátnu dráhu pre záclonu aj záves a nezávisle na sebe s nimi manipulovať.

Ideálne do moderných priestorov

Zavesenie záclony alebo závesu môže mať vplyv na celkové pôsobenie miestnosti. Dokážu ju zútulniť a pridať nádych elegancie. Tyčové garniže na stenu však môžu pôsobiť staromódne, obzvlášť v minimalistických interiéroch. V tomto prípade bude prijateľnejším riešením zvoliť diskrétne koľajnicové garniže. Hodia sa nielen do moderných domácností, ale aj do kancelárskych priestorov.

Zdroj foto: Kittima05 / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.