Moderné kúpeľne od zlatej po čiernu

Napísal Terézia Weisová 13. október 2023

Čierna, zlatá, zlatoružová alebo terakota. Kúpeľniam vládnu v posledných rokoch farby. Biele umývadlá a chrómované batérie si stále držia pevnú pozíciu, avšak čoraz častejšie dávajú zákazníci prednosť netradičným farebným kombináciám a originálnemu poňatiu.

laufen_kartell23

Laufen kolekcia Kartell

Výsledkom sú impozantné a hravé miestnosti pulzujúce úplne inou energiou a odlišný je aj každodenný zážitok v nich. S každým rokom prichádza novinka, ktorá škálu odtieňov obohatí o ďalší prvok alebo odtieň. Ktoré farby budú trendy aj v nasledujúcich rokoch?

Keramika vo farbe

Obľuba kúpeľňovej keramiky vo farbe je neustále na vzostupe, umožňuje totiž skôr nevídané a nevšedné návrhy. Umývadlá a umývadlové misy, vane, ale aj toalety a bidety možno zaobstarať v celom rade odtieňov. Zvlášť vyhľadávaná je čierna v mate aj lesku. V kombinácii s bielou vytvára elegantný kontrast, so zlatou zas honosný vzhľad. Pokiaľ preferujete minimalistický dizajn alebo industriálne ladený priestor, vhodnou voľbou bude šedá alebo antracitová keramika. „Úplnou novinkou na trhu je kúpeľňová keramika v elegantnej matnej kávovej, ktorú prináša naša kolekcia IlBagnoAlessi. Tón „café mat“ je možné ľahko kombinovať so zemitými farbami, ako je terakota alebo tmavo hnedá, perfektne ladí aj s drevodekorom. Výsledkom je upokojujúci priestor s nádychom exotiky a luxusu,“ opisuje Iva Šedivá, vedúca marketingovej komunikácie spoločnosti Laufen CZ.

Úložné priestory: 40 odtieňov pre kúpeľňu

Úložné priestory v bielom prevedení sú taktiež kúpeľňovou klasikou, no nie každý je ich fanúšikom. Našťastie je dnes celý rad možností a fantázii sa medze nekladú. „Veľmi trendy sú skrinky s metalickým povrchom v zlatej, medenej alebo titánovej. Vytvárajú nadčasový dojem a zároveň vnášajú do kúpeľne teplé alebo subtílne tóny. K dispozícii je aj široká paleta farieb od módnej antracitovej, upokojujúcej svetlo šedej, pastelovo modrej alebo žltej, až po energickejšie odtiene, ako je okrovo hnedá. Ako metalické prevedenie, tak viac ako 40 druhov farieb ponúka napríklad naša najnovšia kolekcia nábytku LANI, ktorý môžete kombinovať takmer so všetkými radmi keramických umývadiel. Navrhnete vďaka nej originálny vzhľad miestnosti, ktorý bude zodpovedať vašim predstavám,“ hovorí Iva Šedivá.

Každý detail vo farbe

Zatiaľ čo predtým boli batérie vnímané čisto ako funkčná záležitosť, dnes tvoria podstatný prvok kúpeľne dotvárajúci jej vzhľad. Pri ich výbere preto zabudnite na klasické chrómované verzie a skúste trošku experimentovať. Moderná je zlatá v lesku aj mate alebo zlatoružová. Veľmi efektná je ale aj čierna farba. Skvele sa hodí napríklad na retro alebo industriálne ladený interiér. Nebojte sa batérie kombinovať aj s farebnou kúpeľňovou keramikou. Získate osviežujúci a osobitý dizajn.

Doplnky

Aj doplnky sa stali nezabudnuteľnou súčasťou kúpeľňového dizajnu. Len vy rozhodnete či budú výrazným aspektom miestnosti alebo skôr detailom podčiarkujúcim krásu dominantných prvkov. „Výrazné farby ako oranžová alebo modrá budú pútať pozornosť, vizuálne deliť priestor alebo zdôrazňovať jednotlivé zóny kúpeľne. Môžu byť ale aj subtílne, vo forme jemného detailu, napríklad v púdrovo ružovej alebo smaragdovo zelenej. Zladiť ich môžete so vzhľadom batérií, umývadiel alebo napríklad poličiek,“ radí ďalej Iva Šedivá.

Kolekcia IlBagnoAlessi navrhnutá talianskym dizajnérom Stefanom Giovannonim prináša nejednu dizajnovú lahôdku. Jednou z nich je aj kúpeľňová keramika v nevšednej farbe café mat. Kávové odtiene keramiky a doplnkov vnášajú do miestnosti hrejivú atmosféru a krásne sa kombinujú so zemitými tónmi. Výsledkom bude originálna kúpeľňa s teplými upokojujúcimi farbami.

Kolekcia LANI sa zameriava na maximálne funkčné úložné skrinky s dostatkom priestoru, nezabúda ale ani vzhľad. Kúpeľňové a závesné skrinky zaujmú úspornými líniami a širokou škálou módnych farieb, napríklad v elegantnej šedej traffic. Vďaka tomu sa môžete s návrhom kúpeľňovej miestnosti pohrať a dať voľný priechod fantázii.

Kolekcia Kartell • LAUFEN rozvibruje svojim nadčasovým dizajnom a farebným prevedením každú kúpeľňovú miestnosť. Úložné priestory ponúkajú napríklad v pastelovej šedo modrej, horčicovo žltej alebo kamienkovo šedej. Skrinky je možné zvoliť aj v energickej a hravej okrovo hnedej. V kombinácii s farebnými doplnkami vytvára jedinečný dizajn celej miestnosti.

Kúpeľňová keramika už dávno nie je len o bielej farbe a kolekcia Kartell LAUFEN to potvrdzuje. Veľmi obľúbené je šedé, antracitové alebo čierne prevedenie v mate aj lesku. Zatiaľ čo šedá a antracitová sú perfektnou voľbou pre milovníkov minimalizmu alebo industriálne ladeného dizajnu, čierna poteší vyznávačov luxusného vzhľadu kúpeľne. Skvele vynikne v kontrastnej kombinácii s bielou, krásne sa k nej hodia ale aj zlaté prvky, či už v podobe doplnkov alebo napríklad batérií.

Aj na doplnkoch záleží. Sú nenahraditeľné nielen kvôli svojej praktickej funkcii, ale dotvárajú a podčiarkujú celkový dizajn miestnosti. Kolekcia Kartell • LAUFEN ponúka bohatú sériu doplnkov z ľahkého a odolného plastu hneď v niekoľkých farbách. Poličky, regály, stolička alebo pohárik na kefku zaobstaráte v expresívnej oranžovej, modrej, púdrovo ružovej alebo napríklad jantárovej.

Batérie sú jedným z podstatných prvkov kúpeľne a ich výber je dôležitý. Na rozdiel od minulosti, kedy kúpeľniam vládli chrómované verzie, máte dnes na výber celú škálu farieb. S návrhom kúpeľne sa preto môžete vyhrať a zladiť všetko do posledného detailu. Veľmi efektne vyzerajú batérie v zlatom prevedení, ale krásny efekt dosiahnete aj s čiernymi. Nájdete ich napríklad v kolekcii Kartell • LAUFEN.

V pražskom showroome LAUFEN space Prague si môžete pozrieť ako farebné novinky, tak obľúbené dizajnové kolekcie a technologické inovácie značky LAUFEN.

Zdroj: www.laufen.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.