Váhate medzi čalúnenou a masívnou posteľou? Prezradíme vám výhody oboch

Aj keď výber postele je často dizajnovou záležitosťou, veď na kvalitu spánku vplýva hlavne matrac, rozhodne sa nedá povedať, že by samotná posteľ neovplyvňovala to, ako sa vyspíme. A preto je potrebné na to pri výbere postele myslieť.

shutterstok_bed_w22

Čalúnené postele očaria dizajno

Postelí je niekoľko druhov, pričom dlhoročnou stálicou a obľúbeným druhom sú pekné čalúnené postele. Obzvlášť ľudia, ktorí sa pri zariaďovaní domácnosti radi „hrajú“ s dizajnom, nedajú na čalúnené postele dopustiť.

Dizajn je totižto ich hlavnou výhodou. Presnejšie povedané, variabilnosť dizajnu. Na výber máte rôzne látky a samozrejme aj farby a vzory čalúnenia. Z ponuky čalúnených postelí si tak zaručene vyberie každý.

Ich výhodou je aj to, že čalúnenie je mäkké. To ocenia hlavne domácnosti s malými deťmi, keďže čalúnená posteľ výrazne redukuje riziko úrazu pri detskom „vyvádzaní“ v spálni, respektíve v okolí postele.

Chcete posteľ na celý život?

Vo všeobecnosti prevláda názor, že pomyselným vrcholom medzi posteľami sú kvalitné masívne postele. Masívne drevo je tradičným materiálom na výrobu postelí. A rozhodne sa nedá povedať, že by postupom rokov masívne postele ustupovali do úzadia.

Aj keď dizajnové možnosti nie sú také široké ako v prípade čalúnených postelí ani pri masívnych posteliach sa nedá povedať, že by nebolo z čoho vyberať. Naviac je drevo nadčasovým materiálom a vyzerá dobre vždy a všade.

Na výrobu masívnych postelí sa najčastejšie používa buk. Vďaka tvrdosti bukového dreva sú masívne postele veľmi odolné a sú predurčené na to, aby vám vydržali dlhé roky. Môžete sa spoľahnúť, že vďaka masívnemu drevu získate posteľ, ktorá bude stabilná a nezačne vŕzgať ani po rokoch používania. Čo sa týka trvácnosti, masívne postele skrátka nemajú konkurenciu.

Zdroj obrázka: Autor: Iuliia Shcherbakova / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.